web analytics

Uitnodiging: Masterclass ‘Creative Producer’ door Harro van Staverden

Reacties zijn gesloten

Masterclass ‘Creative Producer’ door Harro van Staverden
Harro van Staverden over de functie en werkwijze van een creatief producent

CINESUD_logo_rood_WTK

Datum: woensdag 6 november, van 14.30 tot ongeveer 20.30 uur.
Locatie: Heerlen of Maastricht.
Prijs: €75 (Cinesud-leden), €105 (niet-leden). Studenten €20 korting. (prijzen excl. 21% BTW). Drank, tussendoortjes en een (kleine) maaltijd zijn bij de prijs inbegrepen.
Aanmelden via info@cinesud.nl

Creative Producer
De laatste jaren is de creative producer een steeds vaker terugkerende term op de aftiteling van een film. Naast de daadwerkelijke producent en de uitvoerend producent is de creatief producent van ongemeend belang in een audiovisuele (film)productie. De creatief producent houdt zich zowel bezig met de creatieve als het zakelijke aspect van het filmmaken en is een belangrijke spil in het gehele maakproces van een film. Hij stimuleert het creatieve en productionele team en houdt hierbij tevens steeds het publiek in het achterhoofd.

Creatief instinct
Een producent moet niet alleen financieel en communicatief vaardig zijn, hij moet ook kwaliteit kunnen herkennen en stimuleren. De creatief producent is al in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van een idee en heeft invloed op het schrijfproces en de montage. Hierbij is het van belang dat je als producent leert je creatieve instincten aan te spreken. Je bent niet alleen advocaat van de schrijver en regisseur, maar ook van het publiek.

Harro van Staverden (Achtste Groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen) heeft ruime (internationale) ervaring op productiegebied en leert je in deze masterclass, onder andere door sprekende voorbeelden uit de praktijk, wat de functie precies inhoudt, welke stappen een creatief producent onderneemt, hoe je het beste te werk kan gaan en hoe je met problemen omgaat. In de masterclass ga je ook zelf aan de slag met een case. Vanzelfsprekend is er ook alle gelegenheid Harro aan een vragenvuur te onderwerpen.

Harro van Staverden
Harro van Staverden (1969) is film- en televisieproducent bij Bijker Film & TV. Naast de internationale succesfilm Achtste Groepers huilen niet maakte Bijker onder meer de televisieseries Tien Torens Diep en De magische Wereld van Pardoes. De internationale co-productie Oorlogsgeheimen, wederom naar een boek van Jacques Vriens, bevindt zich momenteel in de post-productie.

Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers, wees er dus snel bij!

Aanmelden verplicht via info@cinesud.nl.