web analytics

Meer dan 1 miljoen bezoekers 'New Kids'

Reacties zijn gesloten

De film New Kids Turbo! heeft binnen zeven weken, sinds de release op 9 december, meer dan één miljoen bezoekers getrokken. Hiermee verdienen de makers de Diamanten Film.

Sinds de invoering van de Diamanten Film in 2007 haalde geen enkele film zo snel de 1 miljoen bezoekers. Zwartboek van regisseur Paul Verhoeven deed er meer dan vier maanden over. Alles is Liefde lukte het binnen nagenoeg acht weken, terwijl Komt een Vrouw bij de Dokter er net iets langer dan zeven weken over deed.

Acteurs Flip van der Kuil, Tim Haars en Huub Smit en producent Reinout Oerlemans ontvingen donderdagmiddag de Diamanten Film uit handen van Willemien van Aalst, directeur van het Nederlands Film Festival. In een eerste reactie lieten de makers weten het succes nog steeds niet te kunnen geloven: “Het is echt niet normaal dat wij met ons filmpje in de lijst van best bezochte Nederlandse films staan. Dat hadden we nooit kunnen dromen. Het is zo mooi dat meer dan één miljoen mensen om onze grappen kunnen lachen.”