web analytics

Millstreet Films koopt filmrechten ‘Koorts’

Reacties zijn gesloten

Het nieuwe boek van Saskia Noort, Koorts, verschijnt op 10 november. De filmrechten zijn nu al verkocht aan producent Millstreet Films. Antoinette Beumer zal de film regisseren. Zij werkte al eerder succesvol samen met Saskia Noort en Millstreet Films tijdens de productie van Loft. Ook heeft Millstreet Films de rechten aangekocht voor Noorts boek Nieuwe Buren om het te bewerken tot een tv-dramaserie.

Koorts speelt zich af op Ibiza, waar twee vriendinnen zich zorgeloos in het feestgedruis storten totdat een van hen plotseling verdwijnt. Vanaf dat moment begint een koortsachtige zoektocht over het zonnige, vredig ogende Ibiza, langs de mooiste én de lelijkste plekken die het eiland rijk is.

Saskia Noort is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden tot nu toe meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar werk wordt uitgegeven in vijftien landen. Koorts verschijnt in een eerste oplage van 150.000 exemplaren, een ongekend hoog aantal.

Eerder werden haar boeken Terug naar de kust en De Eetclub al verfilmd. In 2012 gaat de verfilming van De verbouwing in de bioscopen draaien. De première van het theaterstuk De eetclub vindt plaats op 20 november.

De opnames van Koorts staan gepland voor 2012. Independent Films brengt de film in 2013 uit in de bioscoop.