web analytics

Monique van de Ven, Angela Schijf en Fedja van Huêt in ‘Daglicht’

Reacties zijn gesloten

Angela Schijf, Monique van de Ven en Fedja van Huêt starten vanaf 2 november met de opnamen van de Eyeworks speelfilm Daglicht, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Marion Pauw. Diederik van Rooijen, bekend van o.a. Penoza, Meiden van de Wit en recentelijk Taped, regisseert de psychologische thriller.

In Daglicht ontdekt de succesvolle advocate Iris (Angela Schijf) dat haar moeder (Monique van de Ven) een groot geheim met zich meedraagt. Iris blijkt een oudere halfbroer te hebben waarvan het bestaan noodgedwongen is verzwegen. De autistische Ray (Fedja van Huêt) blijkt in een tbs-kliniek te verblijven omdat hij veroordeeld is voor een gruwelijke moord. Iris trekt zich het lot van haar halfbroer aan en in haar zoektocht naar de waarheid wordt ze geconfronteerd met zaken die haar leven voorgoed zullen veranderen.

Producent Maarten Swart van Eyeworks Film & TV Drama: “We zijn erg opgetogen dat we de bestseller Daglicht van Marion Pauw gaan verfilmen. Samen met de regisseur Diederik van Rooijen en een ware sterrencast gaan we er alles aan doen om het succes van Daglicht voort te zetten op het witte doek”.

Regisseur Diederik van Rooijen kan bijna niet meer wachten om te beginnen met draaien. “Toen ik dit boek las wist ik meteen dat er een bijzondere film in zat voor een groot publiek. De karakters grepen me direct. In Angela heb ik mijn ideale Iris gevonden. In Daglicht wordt onschuld kapot gemaakt door een wrang familie geheim dat bloot komt te liggen door de zoektocht van Iris naar haar verborgen gehouden broer Ray. Met als grote tegenkracht haar eigen kille moeder. Een geweldige rol voor Monique van de Ven. Ik hoop met deze thriller de mensen op het puntje van hun stoel te krijgen, waarbij de familie relaties centraal staan voor mij. Daar zit de pijn. Daar zit voor mij het drama!”

Daglicht (uitgeverij Anthos) betekende de definitieve doorbraak van Marion Pauw. Na haar debuut in 2005 met Villa Serena, bereikte Pauw met Daglicht de serieuze pers. Naast goede kritieken ontving ze voor deze bestseller in 2009 De Gouden Strop. En nu de verfilming. Pauw reageert enthousiast; ” Ik vind het geweldig dat het boek dat ik 4 jaar geleden schreef nu op het witte doek gaat komen, en de personages waar ik zoveel van hou nog een tweede leven gaan krijgen.” Na Daglicht schreef Pauw de thrillers Zondaarskind,  Jetset, en de verhalenbundel Gulzig.

De opnames starten op 2 november tot 21 december en worden op diverse locaties in Arnhem, Rotterdam, Bentveld en de Belgische Ardennen opgenomen. Daglicht wordt door Eyeworks Film & TV Drama geproduceerd in coproductie met Inspire Pictures en NCRV. De distributie is in handen van Benelux Film Distributors. Daglicht draait vanaf het voorjaar van 2013 in de bioscopen.