web analytics

Moviesquad Junior kiest voor Kapitein Rob

Reacties zijn gesloten

De film Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi (Hans Pos, 2007) heeft de MovieSquad Junior Award NFF 2008 gewonnen, dat werd vanmiddag bekendgemaakt door de kinderjury van MovieSquad aan het begin van de vertoning van de film op het Nederlands Film Festival. Zij overhandigden de Award aan Hans Pos, de regisseur van de film en aan Emilie Pos, die de rol van Sandra speelt.

 

De jury bestond uit 3 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar. Behalve de winnende film keken zij ook naar Morrison krijgt een Zusje (Barbara Bredero, 2008) en De Brief voor de Koning (Pieter Verhoeff, 2008).

 

Uit het juryrapport over Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi :
‘De winnende film is heel spannend, maar ook erg leuk. De acteurs spelen allemaal heel goed, waardoor het lijkt alsof je zelf de avonturen beleeft. De professor met zijn vreemde maatje zijn wel erg eng. Maar gelukkig loopt het goed af! Het is een spannende avonturenfilm voor jongens én meisjes.’

 

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 2.000,- . Dit bedrag is bestemd om de film onder de aandacht van de doelgroep te brengen. Tevens wordt de film opgenomen in Klassefilm, het landelijke educatieve filmprogramma voor het primair onderwijs.

 

De jury bestond uit Tesse van den Aker, Robin Netto en Berber Willems. Zij bekeken de films en discussieerden er over. Ze spraken met filmmakers, ontmoetten acteurs en kregen een kijkje achter de schermen. Kortom, ze beleefden het festival van binnenuit.

 

Lupardi en Yoto

Reacties zijn gesloten.