web analytics

Musical 'Soldaat van Oranje' krijgt vorm

Reacties zijn gesloten

Actrice Catherine ten Bruggencate speelt de rol van koningin Wilhelmina in de musical Soldaat van Oranje. Dit maakte regisseur Theu Boermans vrijdag bekend.

Boermans vindt Ten Bruggencate een uitzonderlijk talent. ‘Tijdens de audities voor de rol van Wilhelmina waren ook de Amerikanen die deel uitmaken van het artistieke team diep onder de indruk. Het is fantastisch dat ze deze rol op zich neemt,’ aldus de regisseur. Voor Ten Bruggencate is het de tweede musical. Vorig jaar speelde ze Mademoiselle Bonnema in de Wolkers-musical Brandende Liefde.

Ten Bruggencate won in 2006 een Gouden Kalf voor haar rol in de film Ik omhels je met 1000 armen. Eerder ontving ze een nominatie voor een Gouden Kalf voor haar rol in Qui Vive. Ze was verder onder meer te zien in Wolfsbergen en Hersenschimmen. De musical Soldaat van Oranje is gebaseerd op het gelijknamige boek van Erik Hazelhoff Roelfzema, een van de bekendste verzetshelden van ons land. De musical gaat eind oktober in première op vliegbasis Valkenburg bij Leiden.

Bron: ANP