web analytics

Nederlands Film Festival wint prijs

Reacties zijn gesloten

Gisteravond is het Nederlands Film Festival uitgeroepen tot de GrandPrix-winnaar van de Nationale Evenementenprijzen 2010. De jury kent deze prijs toe aan een evenement dat gezien de lange geschiedenis, internationale uitstraling en belevingswaarde voor ons land een monumentale status heeft bereikt. De uitreiking vond plaats in het Gelredome in Arnhem.

‘Een keer per jaar is de Nederlandse filmwereld vol in beweging. Zowel liefhebbers als professionals zetten zich schrap om een enorme concentratie van alles wat er in hun wereld beweegt mee te maken. Van talloze premières tot fel begeerde prijzen, van hommages tot flitsende filmfeesten, het is er allemaal gedurende een dag of tien. Geen ander Nederlands evenement weet zoveel publiciteit in binnen- en buitenland te genereren. Als je praat over stadspromotie-evenement dan is dit er een van de eerste orde. Maar dit festival is meer. Voor iedereen die maar iets met film te maken heeft is het een ijkpunt in het jaar geworden, zowel nationaal als internationaal. Binnen Nederland hoort dit evenement tot het beste wat ons land te bieden heeft en daarom past het in geen enkele categorie van deze evenementenprijzen en kennen we dit jaar de GrandPrix 2010, de prijs voor een monument in evenementenland, toe aan het Nederlands Film Festival’, aldus het oordeel van de jury.

De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 jaarlijks uitgereikt voor de beste publieksevenementen in verschillende categorieën waaronder Beste Stadspromotie, Beste Regio-evenement, Leukste Stads/Dorpsevenement, Innovatieprijs, de Evenementenstad van het jaar en de GrandPrix.

Voor overige winnaars en meer informatie: www.evenementenprijzen.nl

Bron: NFF