web analytics

Nederlands grootste natuurfilm naar de bioscopen

Reacties zijn gesloten

De grootste Nederlandse natuurfilm De Nieuwe Wildernis, gemaakt in de traditie van bekende BBC-natuurproducties als Planet Earth, LIFE en Frozen Planet, is vanaf 25 september te zien in de bioscoop. Onder leiding van ecoloog/natuurfotograaf Ruben Smit en regisseur Mark Verkerk is producent EMS FILMS in 2011 gestart met het filmen in het meest unieke natuurgebied van Nederland: de Oostvaardersplassen. Het verhaal van De Nieuwe Wildernis, bevat humor, emotie en drama maar gaat vooral over de schoonheid van de natuur en de ‘cycle of life’ in al zijn facetten.

Over de lancering van de bioscoopfilm reageert Cynthia Ophorst, general manager bij Benelux Film Distributors enthousiast: “De eerste beelden zijn werkelijk prachtig. Je vergeet gewoon dat dit zich afspeelt in Nederland. De seizoenen die zich voltrekken in de film zijn adembenemend maar ook de wijze waarop onder meer de grote kudde van 1200 wilde paarden in beeld wordt gebracht, maakt dat de film geschikt  is voor jong en oud. We zijn verheugd dat producent Ton Okkerse van EMS FILMS met ons een samenwerking is aangegaan en kijken nu al uit om de film breed te distribueren in de bioscopen. “

De bioscoopfilm maakt onderdeel uit van een groot project waaraan ook de VARA en Boeddhistische Omroep Stichting (BOS) samenwerken. Naast de bioscooprelease volgt de  verdiepende documentaire In dialoog met de natuur over het verbond tussen mens en natuur die o.a. voor BOS wordt gemaakt.

De VARA zendt in de winter een speciaal voor TV geproduceerde driedelige serie uit met nieuw materiaal over de Oostvaardersplassen. Aansluitend zal in 2014 een uitgebreid scholenpakket verschijnen in samenwerking met onderwijsspecialist Podium, SBB en WNF.