web analytics

Nederlandse films in Milaan

Reacties zijn gesloten

Van 5 t/m 14 oktober vindt in Milaan het I’ve Seen Films – International Film Festival plaats. Het is de vierde editie van het festival dat in 2008 door acteur en regisseur Rutger Hauer in het leven werd geroepen. Vast onderdeel is het programma ‘Nederlands Panorama’.

Ook dit jaar staan er weer acht nieuwe Nederlandse producties uit alle genres op het programma. Van Eric Wobman wordt de korte film Oi’clowns – An Homage to Federico Fellini (een ‘taxirit door Fellini’s oeuvre’, met Daniel Boissevain en Hans Dagelet) vertoond; Ruben Bults is geselecteerd met de korte komedie Spaanse draf, waarin Antonie Kamerling als ME-agent worstelt met een onwillig dressurpaard, en van Hanro Smitsman is zijn nieuwe speelfilm Schemer – over de zaak Maja Bradaric – te zien.

Nederlandse animatiefilmers zijn vertegenwoordigd met The Origin Of Creaturesvan Floris Kaayk, On the Water van Yi Zhao, Dirkjan Rules! van Wilfred Ottenheijm/Remco Polman en Evert de Beijers Get Real!. Van Ruud Lenssen wordt de documentaire Kathem & Chris vertoond. Alle geselecteerde Nederlandse films zijn gemaakt in 2010 en maken deel uit van de internationale competitie van het festival. Het I’ve Seen Films – International Film Festival wordt financieel ondersteund door EYE Film Instituut Nederland.

Bron: EYE Film