web analytics

Nieuwe Dik Trom film in de maak

Reacties zijn gesloten

Producent Eyeworks gaat een nieuwe film maken over Dik Trom. Dat heeft directeur film en tv-drama Dirk Zeelenberg woensdag gemeld. Het dikke knulletje werd beroemd door zes boeken die schrijver C. Joh. Kieviet begin vorige eeuw over hem schreef.

Het is de bedoeling dat de nieuwe Dik Trom in november al in de bioscoop te zien is. De opnames van de film moeten deze zomer plaatsvinden. Acteurs zijn nog niet bekend. De regie ligt in handen van Arne Toonen, die eerder onder meer een aantal afleveringen van de serie Schnitzelparadijs maakte. Het is de eerste speelfilm voor Toonen.

Het scenario is geschreven door Mischa Alexander (All Stars) en Wijo Koek (Zoop). Het is niet de eerste maal dat Dik Trom onderwerp is van een speelfilm. In de jaren zestig en zeventig maakte regisseur Henk van der Linden al vijf Dik Tromfilms, die met succes in de Nederlandse bioscopen draaiden.

Producent Eyeworks maakte vorig jaar met Komt een vrouw bij de dokter de bestbezochte Nederlandse film in tijden. In april gaat van Eyeworks de verfilming van het boek De gelukkige huisvrouw in première.

Bron: ANP / Ad.nl