web analytics

Nieuwe televisieserie 'Ja Zuster, nee Zuster'

Reacties zijn gesloten

Na de toneelbewerking, de bioscoopfilm en de musical wordt er nu ook een nieuwe tv-serie gemaakt van het legendarische kijkcijfersucces Ja zuster, nee zuster uit de jaren 1966-1968. AVRO, VARA en NPS werken samen met het productiebedrijf BosBros om eind volgend jaar te kunnen uitzenden. Zodra de netmanager van Nederland 1 het groene licht geeft, kan het project van start gaan. Wie de hoofdrollen zullen gaan spelen, is nog niet bekend.

Ja zuster, nee zuster is bedoeld als opvolger van de verrassend succesvolle bewerkingen van het oude televisiesucces ’t Schaep met de 5 pooten. De tweede serie, ’t Vrije Schaep, werd vorig jaar bekroond met de Nipkowschijf. De derde serie, ’t Spaanse Schaep, is eind dit jaar te zien. „Tot voor kort leek de muzikale komedie een uitgestorven genre”, zegt VARA’s dramaredacteur Robert Kievit. „Maar door ’t Schaep is het weer helemaal terug.”

Tamara Bos, die eerder de filmscenario’s voor Minoes en Pluk van de Petteflet schreef en ook co-auteur is van de huidige dramaserie Annie M.G., werkt mee aan het bewerken van de originele Ja zuster Nee Zuster-scripts. De liedjes, op muziek van Harry Bannink, blijven vooropstaan.

Bron: NRC Handelsblad