web analytics

Nieuwe website filmeducatie.nl gelanceerd

Reacties zijn gesloten

Het Netwerk Filmeducatie heeft de website filmeducatie.nl vernieuwd. Al het filmeducatieve aanbod van maar liefst 19 landelijke filmpartijen voor leerlingen en docenten van alle onderwijsniveaus is gebundeld en eenvoudig te vinden. Op filmeducatie.nl zijn lesmaterialen, workshops, schoolvoorstellingen en lezingen te bestellen en te boeken. Lessen op school met en over film kunnen zo gemakkelijk gerealiseerd worden. Filmeducatie.nl is daarmee hét platform voor docenten die filmeducatie in hun lessen willen toepassen.

De vernieuwde website wordt 1 oktober officieel digitaal gelanceerd in het kader van de Nationale OnderwijsWeek 2012.

Het leren lezen en gebruiken van beeldtaal is essentieel in onze gemedialiseerde samenleving. Film is een zeer toegankelijk medium en ondersteunt mensen om al op jonge leeftijd de wereld te ontdekken, te begrijpen en zich er bewust van te worden. Daarnaast kan film, net als andere kunsten, ontroeren, vermaken en je aan het denken zetten. Door filmeducatie  ontwikkelen mensen de kennis, vaardigheden en mentaliteit om film en beeldtaal te begrijpen.

Er zijn verschillende vormen van filmeducatie: receptief (film kijken), actief (film maken) en reflectief (over film nadenken) die uiteraard ook met elkaar kunnen worden gecombineerd. Op filmeducatie.nl wordt naast het lesaanbod ook kennis en expertise gedeeld over de inhoud achter de lessen.

Het Netwerk Filmeducatie wordt door EYE, het nationale filminstituut, gecoördineerd. In het netwerk zijn filmfestivals, filmorganisaties en andere culturele instellingen vertegenwoordigd die op het gebied van filmeducatie actief zijn.

Voor meer informatie en een totaal overzicht van het lesaanbod en netwerkleden zie www.filmeducatie.nl.