web analytics

Nieuws van 2 september

Reacties zijn gesloten

– Veel internationale belangstelling voor ‘Het Zusje van Katia’

– ‘Bloedbroeders’ naar San Sebastian

Opnames oorlogsthriller ‘Stella’ starten deze week

 

 Veel internationale belangstelling voor ‘Het Zusje van Katia’


De nieuwe film van Mijke de Jong, Het Zusje van Katia, mag zich verheugen in veel internationale belangstelling. Deze week werd bekend dat de film, als enige Nederlandse film, geselecteerd is voor de officiële selectie van het prestigieuze filmfestival van Toronto. De directie van het festival noemde de film ‘unique and moving’.

 

Eerder deze maand beleefde de film haar wereldpremière in Locarno. Ook de filmfestivals van Venetië en San Sebastian selecteerden de film voor hun internationale competitites. Na Locarno wacht de film ook nog selecties voor onder andere het filmfestival van Dubai, Warschau, Buenos Aires en vele anderen. Het Zusje van Katia zal op 25 september in première gaan op het Nederlands Filmfestival. Op 2 oktober brengt A-Film de prent in de Nederlandse bioscopen.

 

Bron: A-Film

 

‘Bloedbroeders’ naar San Sebastian

 

Bloedbroeders, het speelfilmdebuut van Arno Dierickx, is geselecteerd voor de Zabaltegi New Directors Competition van het Spaanse San Sebastian International Film Festival. De film is, naast Het Zusje van Katia, de enige Nederlandse productie die de selectie heeft doorstaan. De film beleeft haar internationale première op zaterdag 20 september in aanwezigheid van de regisseur en een deel van de cast. Bloedbroeders strijdt mee om de Altadis New Directors Award, met een prijzengeld van 90.000 euro. Inmiddels is de film verkocht aan de Verenigde Staten en wordt er onderhandeld over de vertoningsrechten in vele andere territoria.

 

Bron: MVSP

 

Opnames oorlogsthriller ‘Stella’ starten deze week

 

Van 5 september tot 8 oktober zijn de opnames van Stella, een oorlogsthriller van regisseur Diederik van Rooijen en producent Waterland Film. Maartje Remmers, Javier Guzman, Thijs Römer en Teun Kuilboer spelen hoofdrollen in deze Telefilm naar een scenario van Hugo Heinen. 

 

Stella is gelukkig met haar gezinnetje. Ze is getrouwd met Jur, de beste vriend van haar broer Twan, en samen hebben ze net een baby. Maar als Jur en Twan voor een vredesmissie naar Afghanistan vertrekken, verandert Stella’s leven langzaam in een hel. Twan sneuvelt door een bermbom en als Jur uit Afghanistan terugkeert, is hij agressief en afstandelijk. Stella krijgt geen contact meer met hem. Dan ontdekt ze dat hij een gruwelijk geheim verbergt.

 

De hoofdrollen in Stella zijn voor Maartje Remmers (Ik omhels je met 1000 armen), Javier Guzman (Flirt), Thijs Römer (06/05) en Teun Kuilboer (Skin). Verder spelen onder anderen Anna Drijver (Bride Flight), Micha Hulshof (Het schnitzelparadijs), Juda Goslinga (Skin) en Cecile Heuer (Wijster).

 

Diederik van Rooijen (site: www.diedfilm.nl) regisseert, het scenario is van Hugo Heinen (Off Screen). Aan de film werken verder onder anderen mee Lennert Hillege (director of photography), Victor Horstink (geluid), Lieke Scholman (art direction) en Moek de Groot (montage).

 

De telefilm wordt geproduceerd door Waterland Film. Eerder produceerde het bedrijf onder meer de bioscoophit ’n Beetje Verliefd, Gouden Kalf-winnaar Nachtrit en Tiger Award-winnaar Tussenland.

 
De opnames van Stella zijn van 5 september tot 8 oktober in Nederland en Spanje.

 

Bron: Publicity Company