web analytics

Nieuws van 20 september

Reacties zijn gesloten

– Stem nu op je favoriete Nederlandse filmposter!

– Minister Plasterk ontvangt eerste exemplaar van ‘De Filmproducent’

– Bastiaan Ragas in ‘De Indiaan’

 

Stem nu op de favoriete Nederlandse filmposter!

 

Op woensdag 1 oktober wordt op het Nederlands Film Festival de Cinema.nl afficheprijs uitgereikt: de prijs voor het beste Nederlandse filmaffiche van het jaar. Uit 42 affiches van Nederlandse films die het afgelopen jaar zijn verschenen, selecteerde een prominente jury vijf genomineerden. Het filmpubliek bepaalt uiteindelijk welke ontwerper de wisseltrofee en de geldprijs van € 2.500,- wint.

 

Wil jij meebepalen welk affiche wordt bekroond? Bekijk dan de vijf genomineerde affiches op www.cinema.nl/afficheprijs.  Door het uitbrengen van je stem maak je kans op twee tickets voor het Gouden Kalf Gala of één van de 10 DVD boxen. De winnaars worden donderdag 2 oktober bekend gemaakt op cinema.nl. 

 

Bron: NFF

 

Minister Plasterk ontvangt eerste exemplaar van ‘De Filmproducent’

 

Tijdens de openingsavond van het Nederlands Film Festival op 24 september 2008 in de Stadsschouwburg Utrecht zal Jeltje van Nieuwenhoven, bestuursvoorzitter van het Nederlands Film Festival, DE FILMPRODUCENT- HANDBOEK VOOR DE PRAKTIJK van auteurs Carolien Croon en Stienette Bosklopper overhandigen aan minister Ronald Plasterk.

 

Het handboek over film- en televisieproductie is bedoeld voor producenten en studenten, maar ook voor de filmliefhebber die wil weten hoe het er achter de schermen van de Nederlandse film aan toe gaat. Het boek is vanaf 24 september verkrijgbaar in de winkel.

 

Bron: NFF

 

Bastiaan Ragas in ‘De Indiaan’

 

Zanger/acteur Bastiaan Ragas gaat de hoofdrol spelen in de Nederlandse kinderfilm De Indiaan. De opnames van de nieuwe film van Ineke Houtman (Madelief, Polleke) beginnen nog deze maand, aldus distributeur A-Film donderdag.

 

De Indiaan vertelt het verhaal van de achtjarige Koos, die graag op zijn imposante, blonde vader wil lijken. Eenvoudig is dat niet, want hij is geadopteerd uit Peru en dus klein en donker. Als hij ontdekt dat hij van oorsprong een indiaan is, doet hij er vanaf dat moment echter alles aan om een waarachtig indiaan te zijn.

 

Naast Ragas spelen Angelique de Bruijne, Hans Dagelet en Matthias den Besten rollen in de productie. De Indiaan moet in het najaar van 2009 in de bioscoop gaan draaien.

 

Bron: Nu.nl