web analytics

Nieuws van 22 augustus

Reacties zijn gesloten

– Documentaire Heddy Honigmann opent filmfestival San Sebastian

– ‘Ver van Familie’ in première op Film by the Sea

Frans Weisz maakt joodse filmtrilogie compleet

 

 

Documentaire Heddy Honigmann opent filmfestival San Sebastian

 

‘El Olvido’, de nieuwe documentaire van Heddy Honigmann, opent het filmfestival van San Sebastian. De productie is de opening van Horizontes Latinos. Dat heeft producent Cobos Films donderdag bekend gemaakt. Het filmfestival biedt enkel een podium aan films die in Latijns-Amerika gemaakt zijn. In de documentaire geeft Honigmann het straatleven in haar geboorteland Peru weer. Tijdens de 56e editie van het filmfestival maken veertien films kans op de Horizontes Latino award. De winnaar krijgt 35.000 euro.

 

Bron: Novum

 

‘Ver van Familie’ in première op Film by the Sea

 

De film ‘Ver van familie’ gaat volgende maand in première tijdens de tiende editie van het filmfestival Film by the Sea. Dat heeft de organisatie woensdag laten weten. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Marion Bloem. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Anneke Grönloh en Terence Schreurs.

 

 

Het boek van Bloem, onder meer bekend van haar roman ‘Geen gewoon Indisch meisje’, kwam uit in 1999. ‘Ver van familie’ beschrijft het verhaal van Indische Nederlanders die in Nederland een nieuw bestaan opbouwen, maar zich niet kunnen losmaken van hun verleden.

 

 

Ook Katja Römer-Schuurman en Nada van Nie maken deel uit van de cast. De opnamen vonden vorig jaar zomer plaats in Nederland en de Verenigde Staten. Later dit najaar komt de film uit in de bioscoop.

 

 

‘Film by the Sea’ vindt van 12 tot en met 21 september plaats in Vlissingen. ‘Ver van familie’ gaat op 14 september in première.

  

Bron: Novum

 

Frans Weisz maakt joodse filmtrilogie compleet

 

Frans Weisz begint nog deze maand aan het voltooien van de trilogie waaruit verder zijn films ‘Leedvermaak’ en ‘Qui vive’ bestaan. Deel drie gaat ‘Happy end’ heten. De 70-jarige regisseur begon zijn drieluik over het wel en wee van een joodse familie in 1989. “Het is voor mij meer dan een film”, licht hij toe. “Het is het leven zelf.”

 

 

Het tweede deel ‘Qui Vive’ verscheen zeven jaar geleden. In ‘Happy end’, waarvan de opnamen eind deze maand beginnen, wordt ten opzichte van deel twee een sprong van achttien jaar gemaakt. Isaac, die in ‘Qui vive’ werd geboren, viert in het vervolg zijn achttiende verjaardag.

 

 

Centraal staat weer een joodse familie die het moeilijk heeft met het verwerken van gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. De cast bestaat net als in de vorige twee delen uit onder anderen Pierre Bokma, Kitty Courbois en Catherine ten Bruggencate. Judith Herzberg tekent weer voor het scenario. De film wordt volgend voorjaar in de Nederlandse bioscopen verwacht.

  

Bron: Novum