web analytics

Nieuws van 22 juli

Reacties zijn gesloten

– Trailer ‘De Indiaan’ online

– Nederlandse film geselecteerd voor Locarno

– Trailer ‘SpangaS op Survival’ online

– Teaser ‘De Hel van ’63’ gelanceerd

Al meer dan 100.000 bezoekers voor ‘Het Geheim van Mega Mindy’

– Nederlandse films in Balkan-landen

– ‘Lover of Loser’ in première in Utrecht

  

 

 

Trailer ‘De Indiaan’ online

 

Op 9 augustus verschijnt de nieuwe jeugdfilm ‘De Indiaan’ in de bioscoop. Onlangs werd de teasertrailer gelanceerd:

 

 

 

Nederlandse film geselecteerd voor Locarno

  

Nothing Personal van de Nederlandse filmmaakster Urszula Antoniak is geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het filmfestival van Locarno in Zwitserland. Het is de eerste lange speelfilm van de in Polen geboren regisseuse. Nothing Personal gaat over de Nederlandse Anne (Lotte Verbeek), die natuur boven mensen verkiest. Ze vertrekt naar een Iers eiland en raakt daar bevriend met Martin (Stephan Rea). De taalbarrière zorgt echter voor moeilijkheden.

 

“Het zullen geen vollen zalen bij Pathé worden, maar ik hoop op volle zalen arthousezalen”, vertelt Antoniak. Er waren meer festivals geïnteresseerd in de film, zoals het Karlovy Vary in Tsjechië en het filmfestival van Venetië. Antoniak koos echter om haar film op het festival van Locarno in première te laten gaan, Het festival houdt dit jaar haar 62ste editie en vindt plaats  tussen 5 en 15 augustus. Nothing Personal krijgt haar Nederlandse première op het Nederlands Film Festival in Utrecht, eind september.

 

Bron: Cinema.nl

 

Trailer ‘SpangaS op Survival’ online

  

Op 1 oktober verschijnt ‘SpangaS op Survival’ in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hier de trailer:

 

 

Teaser ‘De Hel van ’63’ gelanceerd

 

Na opnamen in onder meer Rusland en Nederland wordt momenteel gewerkt aan de post-productie van ‘De hel van ’63’, een film van Steven de Jong over de barre Elfstedentocht van 1963. De eerste beelden zijn hier te bekijken:

 

 

Al meer dan 100.000 bezoekers voor ‘Het Geheim van Mega Mindy’

 

Het geheim van Mega Mindy heeft in het weekeinde de 100.000e bezoeker naar de bioscoop getrokken. Dat meldde distributeur Independent Films maandag. De eerste film over de Vlaamse superheldin draait sinds 8 juli in de Nederlandse bioscopen.
 
Het geheim van Mega Mindy gaat over een groep criminelen die Mega Mindy wil uitschakelen omdat zij alle boeven vangt. Miss Volta, de eigenaresse van de energiecentrale, is hun leidster. Zij wil de superheldin uit haar tent lokken en dan verslaan met haar eigen wapens. Yolanthe Cabau van Kasbergen speelt de rol van Miss Volta.
 
Bron: ANP
 
Nederlandse films te zien in Balkan-landen
 
Nederlandse films gaan onder de noemer Highlights of the Lowlands op tournee door de Balkan. Het filmprogramma reist tussen 21 en 26 juli via de stad Ohrid in Macedonië naar Tirana in Albanië en Belgrado in Servië. Dat maakte Holland Film, die de Nederlandse film in het buitenland promoot, maandag bekend.
 
Op het programma staan onder meer de speelfilms ‘De Poolse bruid’, ‘Simon’ en ‘Zwartboek’ en de korte films ‘Succes’ en ‘Zand’. Highlights of the Lowlands is een initiatief van de stichting Cultural Aid en de stichting Public Room en wordt gesteund door het Nederlands Fonds voor de Film, Holland Film en het Ministerie van Cultuur in Macedonië.
 
Bron: ANP
 
‘Lover of Loser’ in première in Utrecht
 
De nieuwe Nederlandse speelfilm Lover of Loser gaat op 22 september in première aan de vooravond van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Dat maakte de organisatie van het festival maandag bekend. Lover of Loser is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. Boek en film gaan over het leven van de 15-jarige Eva, over haar relatie met haar stiefvader en over haar liefdes. Regisseur van de film is Dave Schram (Timboektoe en Radeloos).
 
Gaite Jansen speelt de rol van Eva, Susan Visser is haar moeder en Thomas Acda is de stiefvader. Lover of Loser is vanaf 23 september in heel Nederland te zien. Het Nederlands Film Festival heeft plaats van 23 september tot en met 2 oktober.
 
Bron: ANP

 

3 gedachten over “Nieuws van 22 juli

  1. De teaser van “De Hel van 63” ziet er echt ongeloofelijk goed uit! En ik heb al een hele hoop trailers gezien in mijn leven.

  2. @ Tom: Inderdaad. Die film wordt dan ook gekeken zodra zich de mogelijkheid voordoet in een andere bioscoop dan Pathe. Ik heb ook even gekeken naar de trailer van Spangas op Survival. En weet je wat zo jammer is? Het ziet er best heel spannend uit en zou zonder problemen een familiefilm kunnen zijn of zelfs een avonturenfilm, maar wordt als een kinderfilm neergezet en dat zie je ook terug in de meest fantasieloze titel van het jaar. Jammer. Nu schamen oudere jongeren zich om er naar toe te gaan en moet men de volgende keer weer geld aanvragen bij dat rotfonds…

  3. Teaser van ‘De Hel van 63’ ziet er inderdaad prima uit, eindelijk weer eens een film van De Jong die fatsoenlijk is gedraaid. Twijfel alleen aan de cast eerlijk gezegd.

Reacties zijn gesloten.