web analytics

Nieuws van 24 november

Reacties zijn gesloten

– Componist Pim Koopman (56) overleden

– Internationale prijs voor ‘Coach’

– Alweer Goud voor Sinterklaasfilm

– Geen Emmy voor Robert de Hoog, wel voor ‘The Phone’

– ‘Zingen in het donker’  onderscheiden in Mexico

– Nederlandse animatiefilm op shortlist Oscars

Componist Pim Koopman (56) overleden

Pim Koopman (56), voormalig drummer van de band Kayak, is maandag 23 november onverwacht aan een hartstilstand overleden. Dit meldt de site van de band. Koopman componeerde onder meer de muziek voor de films Dokter Vlimmen en Kort Amerikaans. Daarnaast was Koopman stemacteur en producent. Later vandaag bericht NeerlandsFilmdoek meer over Koopman in een speciaal artikel.

Internationale prijs voor ‘Coach’

De Nederlandse telelfilm Coach heeft afgelopen weekend op het 4 Screens European Festival in Parijs de Silver Screen Award gewonnen. Voor de derde jaargang van het internationale multimediafestival waren twaalf speelfilms geselecteerd. Regisseur Joram Lürsen ontving behalve de onderscheiding ook een geldbedrag. In de sociale komedie voelt Suzanne zich schuldig over haar luxeleven. Ze geeft zich daarom op voor het project Coach, waarbij geslaagde burgers zich ontfermen over allochtone jongeren die steun kunnen gebruiken. Ondanks haar goede bedoelingen gaat Suzanne er bijna aan ten onder.

Alweer Goud voor Sinterklaasfilm

Niet alleen de nieuwe Sinterklaasfilm van Martijn van Nellestijn Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot is een groot succes (reeds meer dan 225.000 mensen zagen de film in de bioscopen), ook haar voorganger (Sinterklaas en het Geheim van het grote Boek) scoort aan de kassa’s. De DVD-uitgave van de film werd inmiddels al meer dan 50.000 keer langs de scanner gehaald.

Geen Emmy voor Robert de Hoog, wel voor ‘The Phone’

Het productiebedrijf van Beau van Erven Dorens heeft een internationale Emmy Award gewonnen voor het televisieprogramma The Phone. De televisieprijzen werden maandagavond uitgereikt in New York. Het programma werd in Nederland door de AVRO uitgezonden en inmiddels aan al tientallen landen verkocht. Acteur Robert de Hoog – genomineerd voor zijn rol in Skin van Hanro Smitsman – greep naast de Emmy voor beste acteur.

Bron: Nu.nl

‘Zingen in het donker’  onderscheiden in Mexico

De film Zingen in het donker, met in de hoofdrol Carice van Houten, is dinsdag in Mexico bekroond met een Special Mention Award tijdens het Expresión en Corto Filmfestival in Mexico-stad. Regisseur Martie Dekkers noemt de prijs ‘zeer eervol’. “Vooral omdat het verzoek om de film in te sturen vanuit het niets kwam. We weten niet hoe ze op de hoogte zijn gebracht, maar dat is vermoedelijk via minister Hirsch Ballin gegaan”, aldus Dekkers. De film gaat over huiselijk geweld.

Bron: Nu.nl

Nederlandse animatiefilm op shortlist Oscars

De Nederlandse animatiefilm Variété van Roelof van den Bergh staat op de shortlist voor de Acadey Awards van 2010. Dat betekent dat de film nog maar één stap verwijderd is van een nominatie. Dat heeft il Luster, de productiemaatschappij van de film, zaterdag laten weten. De film is een vijf minuten durende animatiefilm over een jongleur die tijdens een circusact bordjes draaiende moet houden. Het wordt hem allemaal te veel. De film staat op de shortlist in de categorie korte animatiefilms.

Michiel Snijders, een van de oprichters van il Luster, is ”erg trots” op de plaats op de shortlist. ”Spannend dat we nu een kans maken”, aldus Snijders. In februari wordt bekend welke films genomineerd zijn voor een Oscar. In maart worden de prestigieuze filmprijzen uitgereikt.

Bron: Nu.nl / ANP