web analytics

Nieuws van 25 augustus

Reacties zijn gesloten

– Opnamen ‘Tien Torens diep’ succesvol afgerond

– Trailer ‘Carmen van het Noorden’ online

– Opnamen telefilm ‘Sekjoeritie’ van start

– NFF lanceert nieuwe site en reclamecampagne

– Blof schrijft titelsong voor ‘De Storm’

– Grootse première voor ‘De Hel van ’63’

– Film Sinterklaasjournaal heet ‘Meezing Moevie’

– FlitsAcademie: Terstall en Koolhoven geven cursus

– Van Houten wint Gouden Notekraker 2009

Opnamen ‘Tien Torens diep’ succesvol afgerond

Afgelopen week vonden in onder andere Brunssum en Simpelveld de laatste opnamen plaats voor de zesdelige jeugdserie Tien Torens diep, naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens. De serie, geregisseerd door Marc Willard, vertelt het verhaal van een vriendengroepje in een Limburgs mijndorpje tijdens de jaren vijftig. De regionale zender L1 brengt de serie vanaf 14 november, wekelijks om 19.00 uur, op de televisie, vanaf 24 januari is Tien Torens diep wekelijks om 18.10 uur op de AVRO (Nederland 3) te bewonderen.

Trailer ‘Carmen van het Noorden’ online

De trailer van de film Carmen van het Noorden, een hiphop-versie van het originele verhaal van Carmen waar onder andere de wereldberoemde opera van Bizet op is gebaseerd,  is gelanceerd. De film, geregisseerd door Jelle Nesna en een cast met o.a. Tygo Gernandt, Thom Hoffman en Sanguita Akkrum, gaat over de jonge en onzekere rechercheur Joz die op het punt staat te trouwen met Maryam. Onverwachts krijgt hij een grote zaak toegewezen rond de moord op een prostituee. Bekijk de trailer hieronder:

Opnamen telefilm ‘Sekjoeritie’ van start

De opnamen van de nieuwe film Sekjoeritie van regisseuse Nicole van Kilsdonk (Polonaise, Johan, Zadelpijn) zijn inmiddels in volle gang. De film is onderdeel van het telefilm 2010 project, welke in mei van volgend jaar op televisie te zien zullen zijn. De film is een romantische komedie over Tjitske die op zoek is naar een nieuwe uitdaging en een documentaire wil maken over een doorsnee Nederlander die gehoord wil worden. Zo komt ze in contact met security-agent Bob. De hoofdrollen worden vertolkt door Elise Schaap (Bride Flight) en Loek Peters (Het echte Leven). Het scenario werd geschreven door Bert Bouma (Bloedbroeders).

NFF lanceert nieuwe site en reclamecampagne

Het Nederlands Film Festival lanceert vandaag zijn nieuwe website en de publiekscampagne voor de 29e editie van het festival. Onder meer Jack Wouterse, Eva van de Wijdeven, Teun Kuilboer, Sylvia Hoeks, Anneke Blok, Anna Drijver en Waldemar Torenstra werkten er aan mee. Op de publieke radiozenders is de radiocommercial te beluisteren met acteur Cas Jansen.

Op www.filmfestival.nl kunnen bezoekers de laatste nieuwtjes lezen over het festival en de Nederlandse film. Ook zijn er reportages en trailers te zien op Festival TV, naast complete films in de online competitie van het NOFF. Een belangrijk deel van de website vormt de online filmdatabase met gegevens uit het filmarchief dat het Nederlands Film Festival de afgelopen 29 jaar heeft opgebouwd. De database wordt nog steeds voorzien van nieuwe informatie.

In de aanloop naar het festival wordt de site uitgebreid met Mijn NFF. Hier kunnen bezoekers een festivalagenda samenstellen, vrienden uitnodigen voor filmvoorstellingen en reacties achterlaten. Het Nederlands Film Festival presenteert zich met de campagne als een echt publieksfestival. Sinds vorige week is de commercial van de campagne op de Publieke Omroep te zien en te horen via de STER. Tevens draait de commercial landelijk in alle bioscopen.

De website is ontworpen en gebouwd door het Rotterdamse internetbureau 3PO. Reclamebureau POOL is verantwoordelijk voor de commercial en printcampagne. De Utrechtse band Kyteman maakte de muziek voor de commercial. De regie is in handen van Michaël Sewandono.

Bron: NFF

Blof schrijft titelsong voor ‘De Storm’

De Zeeuwse band Blof heeft de titelsong geschreven voor de nieuwe epische film van Ben Sombogaart ‘De Storm’. Het nummer heet Geef nooit op. De film, die op 17 september in meer dan honderd zalen in première gaat, vertelt over de indringende watersnoodramp in 1953. Hoofdrollen worden gespeeld door Sylvia Hoeks en Barry Atsma.

Grootse première ‘De Hel van ’63’

De film ‘De hel van ’63’ beleeft in december zijn première in Leeuwarden onder toeziend oog van duizenden kijkers. Tweemaal wordt de film, die verhaalt over de Elfstedentocht van 1963, aan een publiek van drieduizend mensen getoond. ,,Volgens mij is dit de grootste Nederlandse première ooit”, zegt regisseur Steven de Jong. ,,Normaal kunnen er maximaal 1500 mensen op een filmpremière komen.”

De traditionele startplaats van de Elfstedentocht is het toneel van de première. ,,De film draait in het World Trade Center Expo (WTC), de voormalige Frieslandhal.” Volgens De Jong was het Amsterdamse Tuschinski geen optie. ,,We hebben gewoon een groter hok nodig voor al die mensen.”

De duizenden figuranten die in de film spelen krijgen niet allemaal een uitnodiging. ,,Een paar honderd figuranten hebben we tijdens het filmen uit de groep geloot, die zijn uitgenodigd.” Ook veel schaatshelden die de ‘Tocht der Tochten’ in 1963 hebben geschaatst, komen bij de filmstart. ,,Reinier Paping, Jan Uitham en Jeen van den Berg, die in de tocht dat jaar op de eerste drie plaatsen eindigden, worden bijvoorbeeld ook uitgenodigd.” Een officiële datum voor de première is nog niet bekend. ,,We zijn nog in gesprek met het WTC. Het zal ergens tussen 10 en 13 december zijn.” Vanaf 17 december draait de film in de bioscopen.

Bron: Ad.nl

Film Sinterklaasjournaal heet ‘Meezing Moevie’

De titel van de eerste bioscoopfilm van de tv-reeks Het Sinterklaasjournaal heet ‘Het Sinterklaasjournaal: de Meezing Moevie’. Volgens een woordvoerster van de distributiemaatschappij is de titel ‘een titel die de lading dekt van een film vol interactiviteit, humor, maar vooral veel liedjes”. De rolprent gaat 7 oktober in première.

Bron: Ad.nl

FlitsAcademie: Koolhoven en Terstall geven cursus regie

Van 11 tot en met 13 september geven de Nederlandse cineasten Martin Koolhoven (Suzy Q, Oorlogswinter) en Eddy Terstall (Simon, Vox Populi) een intensieve opleiding filmregie. Meer informatie over de FlitsAcademie en mogelijkheden om u aan te melden zijn te vinden op www.flitsacademie.nl.

Van Houten wint Gouden Notekraker 2009

Actrice Carice van Houten is gisteravond winnaar geworden van de Gouden Notekraker 2009. De Gouden Notekraker is de prijs van collega’s voor collega’s uit het vak. De 10.000 bij NORMA aangesloten leden brachten hun stem uit via de website van de rechtenorganisatie. De andere genomineerden in de categorie toneel waren Jack Wouterse en Hans Kesting.

Bron: Nu.nl