web analytics

Nieuws van 27 januari

Reacties zijn gesloten

– Rotterdam krijgt Filmacademie

– Menno Meyjes maakt film over Robert Capa

Opnames ‘De Hel van ’63’ in Lapland

– Tom Cruise vol lof over zijn Nederlandse tegenspeelstersRotterdam krijgt Filmacademie

 

Rotterdam krijgt een filmacademie. De initiatiefnemers, onder wie filmproducenten San Fu Maltha (Fu Works) en In-Soo Radstake (In-Soo Productions) en castingdirector Janusz Gosschalk van Kemna Casting, lanceren de Rotterdam Film Academy (RFA) donderdag tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Dat maakten zij dinsdag bekend. Maltha, Radstake en Gosschalk werken voor de opleiding samen met Hogeschool INHolland en het Albeda College en willen met hun initiatief talentontwikkeling in Rotterdam stimuleren. Radstake: ,,We willen door de RFA jongeren de kans bieden op een succesvolle carrière in de filmsector door onder meer opleiding en een professioneel netwerk aan elkaar te koppelen. Daarbij komen de grootste talenten in aanmerking voor een contract bij het RFA Agentschap, van waaruit deze jongeren worden begeleid in hun carrière en ondernemerschap.”

 

Bron: ANP

 

Menno Meyjes maakt film over Robert Capa

 

De Nederlandse regisseur Menno Meyjes maakt een film over het leven van fotograaf Robert Capa. Acteur Adrien Brody, die een paar jaar terug een Oscar won voor zijn rol in oorlogsdrama The Pianist, vertolkt de hoofdrol. Dat heeft de Nederlandse coproducent Inspire Pictures dinsdag gemeld. De bedoeling is dat de opnames begin volgend jaar plaatsvinden, mits het budget van 15 miljoen euro rond is. Capa (1913-1954) maakte foto’s tijdens vijf grote oorlogen, waaronder de Spaanse Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog. De film concentreert zich vooral op de eerste. 

 

Bron: ANP

 

Opnames ‘De Hel van ’63’ in Lapland

 

Filmregisseur Steven de Jong wijkt voor zijn speelfilm over de Elfstedentocht van 1963 uit naar Lapland. De reden om een deel van de film in dat land op te nemen is de zekerheid dat daar ijs ligt. De film ‘De hel van ’63’ gaat in november dit jaar in première. ,,We filmen ook in Nederland en Litouwen. Maar het klimaat in beide landen is te onzeker”, aldus de regisseur. De film gaat over de zwaarste Elfstedentocht die ooit is gereden. De Jong wil met de scènes in het onherbergzame en koude Lapland de grote beproeving laten zien, die de deelnemers van 1963 hebben moeten doorstaan. De opnames beginnen volgende week in Litouwen. 

 

Bron: ANP

 

Tom Cruise vol lof over zijn Nederlandse tegenspeelsters

 

,,Geweldige actrices.” Dat zei Tom Cruise donderdag over de Nederlandse actrices Carice van Houten en Halina Reijn, die naast de acteur te zien zijn in Valkyrie. Cruise was in Amsterdam voor de Nederlandse première van zijn nieuwste film. De Amerikaan had niets dan lovende woorden voor zijn tegenspeelsters. ,,Het zijn getalenteerde, bekwame actrices. We waren heel blij dat ze beschikbaar waren.” Honderden mensen trotseerden de regen en kou om voor bioscoop Tuschinski een glimp van de filmster op te vangen. Het urenlange wachten werd beloond; Cruise nam een uur de tijd om handen te schudden, handtekeningen te zetten en op de foto te gaan. Zelfs een kus voor een fan was niet te veel voor de acteur. Valkyrie opende uitstekend in de Nederlandse bioscopen: in het eerste weekend kochten zo’n 90.000 mensen een kaartje.

 

Bron: ANP