web analytics

Nieuws van 27 juni

Reacties zijn gesloten

– Willemien van Aalst nieuwe directeur NFF

– Opnamen ‘Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot’ in volle gang

– ‘Angst’ doet het goed in de bioscoop

– Jonge Nederlandse filmer op filmfestival Moskou

– Klaver en Van de Sande Bakhuyzen in Schemer

– Acteur Wim Kouwenhoven (85) overleden

 

Willemien van Aalst nieuwe directeur NFF

 

Willemien van Aalst is per 3 oktober 2009 benoemd tot directeur van het Nederlands Film Festival. Zij neemt daarmee de leiding over van Doreen Boonekamp die het Nederlands Film Festival na afloop van de 29e editie verlaat en is benoemd tot directeur/ bestuurder van het Nederlands Fonds voor de Film. Willemien van Aalst was de afgelopen vijf jaar Creative Producer van IDTV Docs. Daarvoor was zij werkzaam als senior organisatieadviseur bij Andersson Elffers Felix en als adjunct directeur van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA).

 

Willemien van Aalst over haar aanstelling: “Een droombaan in het hart van de Nederlandse film. Ik zie het als mijn belangrijkste taak de unieke positie van het Nederlands Film Festival als dé plek waar de Nederlandse filmwereld samenkomt en een breed publiek kennis neemt van de Nederlandse film in al zijn facetten, te verstevigen en toekomst proof te maken. Ik acht het van groot belang dat het Nederlands Film Festival een wezenlijke bijdrage blijft leveren aan het versterken van het Nederlands filmklimaat.”

 

Willemien van Aalst zal direct na afloop van de 29e editie van het Nederlands Film Festival, 23 september tot en met 2 oktober 2009, als directeur de leiding van het festival op zich nemen.

 

Bron: NFF

 

Opnamen ‘Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot’ in volle gang

 

De opnames van het vervolg op ‘Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek’ zijn in volle gang. Met opnamelocaties in onder andere het Zuiderzeemuseum, Den Helder, Hilversum maar ook in Brussel, Antwerpen en de Spaanse streek Valencia beloven de makers van de grootse Sinterklaasfilm wederom een geweldig filmavontuur voor de hele familie naar de bioscoop te brengen. De film is de tweede bioscoopfilm over Sinterklaas van regisseur Martijn van Nellestijn. Vorig jaar werd diens ‘Sinterklaas en het Geheim van het grote Boek’ een onverwacht groot succes. ‘Sinterklaas en de verdwenen Pakjesboot’ is vanaf 7 oktober in de bioscopen te zien.

 

‘Angst’ doet het goed in de bioscoop

 

De documentaire ‘Angst’ van regisseur Michiel van Erp is een succes in de filmtheaters. De film, over leven en overleven met angststoornissen, trekt sinds de release op 14 mei onverwacht volle zalen. In de film worden zes mensen geportretteerd, die allemaal lijden aan angststoornissen. Tot op heden werden bijna 4000 kaartjes verkocht.

 

ANGST is te zien in de volgende theaters:
Amsterdam (Het Ketelhuis) – Dagelijks 17.30 & zo 11.15 uur
Utrecht (’t Hoogt) – Dagelijks 19.15 & za 14.30 uur
Rotterdam (Lantaren/Venster) – Dagelijks 19.30 & vr/zo/wo 17.15 uur
Maastricht (Lumière) – Dagelijks 21.00 uur
Den Haag (Filmhuis Den Haag) – Do/za/ma/wo 17.00 & zo 13.00 uur
Arnhem (Focus) – Vr 16.45 & zo 11.30 uur
Den Bosch (Verkadefabriek) – Za/zo 17.15 uur
Breda (Chassé) – Zo 11.15 uur
Haarlem (Filmschuur) – 20 & 21 juni 14.15 uur
Leeuwarden (Filmhuis Leeuwarden) – Vanaf 25 juni
Alphen a/d Rijn (Parkfilmhuis) – Vanaf 2 juli
Hoorn (Filmhuis Hoorn) – Vanaf 2 juli
Apeldoorn (Gigant) – Vanaf 9 juli
Deventer (Filmhuis De Keizer) – Vanaf 9 juli
Purmerend (Filmhuis Purmerend) – Vanaf 17 september

 

Jonge Nederlandse filmer op filmfestival Moskou

 

‘Mijn film zit in één programma met Lars von Triers Antichrist en Un prophète van Jacques Audiard. Toen mijn producent het vertelde, dacht ik dat hij een grap maakte.’ Van de Groninger Thijs Gloger (1985) is Holland, de tweede volledig in eigen beheer gemaakte speelfilm, geselecteerd voor het onderdeel ‘8½ Films’ van het filmfestival van Moskou dat afgelopen vrijdag is begonnen.

 

Bron en lees meer: Cinema.nl

 

Klaver en Van de Sande Bakhuyzen in Schemer

 

Melody Klaver, Gaite Jansen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Robert de Hoog, Roos Netjes en Gerson Oratmangoen spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse speelfilm Schemer. De regie is in handen van Hanro Smitsman, liet de producent Independent Films woensdag weten. De opnames beginnen eind deze maand. In Schemer ontspoort een groep middelbare schoolvrienden zodanig dat zij één van de meisjes in hun groep besluiten om te brengen. De film is geïnspireerd op de moord op Maja Braderic uit Nijmegen in 2003.

 

Regisseur Hanro Smitsman won in 2007 op het International Film Festival in Berlijn de Gouden Beer voor zijn korte film Raak. Van de acteurs is Melody Klaver bekend van de goed bezochte film Oorlogswinter. Robert de Hoog kreeg vorig jaar een Gouden Kalf voor beste acteur voor zijn rol in de film Skin. Schemer draait in het voorjaar van 2010 in de Nederlandse bioscopen.

 

In een recent interview met de regisseur sprak hij reeds kort over ‘Schemer’, die toen nog de titel ‘Uiterwaarden’ droeg.

 

Bron: ANP / Ad.nl

 

Acteur Wim Kouwenhoven (85) overleden

 

Toneel- en filmacteur Wim Kouwenhoven is zaterdag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn familie woensdag bekend. Kouwenhoven overleed in het ziekenhuis in Purmerend. Een van zijn grootste rollen speelde Kouwenhoven in 1973 voor het Amsterdams Toneel in de voorstelling The Family van Lodewijk de Boer. Ook was hij onder meer te zien in de tv-series Ti-Ta tovenaar, De holle bolle boom, Spijkerhoek, Kinderen van Waterland en Baantjer en in films als Vroeger kon je lachen, Soldaat van oranje, Rooie Sien en Wat zien ik. Kouwenhoven was getrouwd met actrice Anita Menist.

 

Bron: ANP / Ad.nl