web analytics

Nieuws van 28 augustus

Reacties zijn gesloten

– ‘Duska’ Nederlandse inzending EFA

– Prijs voor ‘Dunya en Desie’ op filmfestival Sarajevo

Vervolg op ‘De Brief voor de Koning’

 

 

‘Blind’ gekozen als beste film door 1500 jongeren uit 30 landen

 

De Nederlandse film ‘Duska’ van regisseur Jos Stelling is de Nederlandse inzending voor de Europese variant van de Oscars. In november wordt duidelijk of de film een nominatie krijgt of niet. ‘Duska’ ging vorig jaar in première op het Nederlands Film Festival en wist daar het Gouden Kalf voor beste bijrol-actrice in de wacht te slepen. De film vertelt het verhaal van scenarioschrijver Bob, voor wie de tijd stil lijkt te staan terwijl het verleden hem achterhaalt, met alle gevolgen van dien.

 

Bron: Novum

 

Prijs voor ‘Dunya en Desie’ op filmfestival Sarajevo

   

De speelfilm ‘Dunya & Desie’ heeft zaterdag de publieksprijs voor de beste jeugdfilm gewonnen op het Sarajevo Film Festival. Dat heeft de organisatie van het festival laten weten aan producent Lemming Film. De Nederlandse productie was met nog zes andere films te zien in het speciale onderdeel TeenArena, waarin enkel jeugdfilms te bezichtigen waren. De film van regisseur Dana Nechushtan, met in de hoofdrollen Eva van de Wijdeven en Maryam Hassouni, won begin deze maand ook de award voor beste film op de Isabella International Film Week in Italië. ‘Dunya & Desie’, waarvan Robert Alberdingk Thijm het scenario schreef, beleefde in februari zijn première op het filmfestival van Berlijn. In ‘Dunya & Desie’ gaan de twee 18-jarige Amsterdamse hartsvriendinnen Dunya en Desie naar Marokko om daar een avontuurlijke reis te maken.
 
 

Bron: Novum

 

Vervolg op ‘De Brief voor de Koning

 

Eyeworks Film & TV Drama en Armada Productions werken aan een vervolg op De Brief voor de Koning. Zij hebben de rechten verworven van het vervolg, Geheimen van het Wilde Woud. Dat hebben de producenten woensdag bekendgemaakt.

 

Het is de bedoeling dat de film volgend jaar in productie wordt genomen. „Gezien het succes van De Brief voor de Koning kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven”, stelt directeur Hans de Weers van Eyeworks Film & TV Drama. „We gaan ons nu concentreren op het schrijven van het scenario en de financiering.”

 

In Geheimen van het Wilde Woud gaan ridder Tiuri en zijn vriend Piak op zoek naar ridder Ristridin, die nooit is teruggekeerd in zijn kasteel. Schrijfster Tonke Dragt is, net als bij de ontwikkeling van De Brief voor de Koning, nauw betrokken bij het project. Of regisseur Pieter Verhoeff ook de tweede film zal maken, is nog niet bekend.

 

Bron: Telegraaf