web analytics

Nieuws van 4 augustus

Reacties zijn gesloten

– ‘De laatste Dagen van Emma Blank’ naar Venetië

– Nederlandse documentaire geselecteerd voor Venetië

– Opnamen ‘Mijn Vader is een Detective! 2’ van start

– ‘Nothing Personal’ naar Locarno

– Carice van Houten naast Jude Law

 

 

‘De laatste Dagen van Emma Blank’ naar Venetië

 

De Nederlandse speelfilm De laatste dagen van Emma Blank is geselecteerd voor Venice Days, het parallelprogramma van het internationale film festival in Venetië. Dat maakte Holland Film, de organisatie die Nederlandse films in het buitenland promoot, vrijdag bekend. Venice Days vindt plaats van 3 tot 12 september.

 

De Laatste dagen van Emma Blank is de nieuwe speelfilm van regisseur Alex van Warmerdam. In de film spelen acteurs mee als Marlies Heuer, Gène Bervoets, Eva van de Wijdeven, Annet Malherbe, Gijs Naber en Van Warmerdam zelf. Holland Film liet donderdag al weten dat de Nederlandse documentaire The One All Alone van Frank Scheffer is geselecteerd voor het gerenommeerde filmfestival.

 

Bron: ANP / Ad.nl 

 

Nederlandse documentaire geselecteerd voor Venetië

  

De Nederlandse documentaire The One All Alone van Frank Scheffer is geselecteerd voor het 66ste filmfestival in Venetië. Dit maakte Holland Film, de organisatie die Nederlandse films in het buitenland promoot, donderdag bekend. De documentaire is te zien in de Orizzonti competitie van het gerenommeerde filmfestival, dat plaatsheeft van 2 tot 12 september. De documentaire is geproduceerd door Kees Kasander in co-productie met de NPS en gaat over het leven en werk van de Frans-Amerikaanse componist Edgard Varèse (1883-1965).

 

Bron: ANP / Ad.nl

 

Opnamen ‘Mijn Vader is een Detective! 2’ van start

  

Ondanks dat Mijn Vader is een Detective! – Het geheimzinnige Forteiland in de bioscopen geen potten wist te breken, wordt deze zomer een vervolgfilm opgenomen. MVIED – Het Heksenparadijs, wederom onder regie van Will Wissing en naar een verhaal van Zebi Damen, gaat over de belevenissen van Max, zijn zoon en diens vriendjes. Wanneer detective Max van de 14-jarige Mara de opdracht krijgt om haar vermiste moeder op te sporen, maken Max’ zoon, Sam, en diens vriend, Ortwin, zich grote zorgen. Max heeft niet door dat Mara een heks is en intussen raakt Sterre, het meisje op wie de jongens allebei verliefd zijn, steeds meer onder haar invloed. Ze doen er alles aan om Mara te ontmaskeren. Ze belanden in een mysterieus oord waar vreemde rituelen worden uitgeoefend, dingen verdwijnen, en niemand veilig is. Naar verwachting verschijnt de film in het voorjaar van 2010 in de bioscoop.

 

‘Nothing Personal’ naar Locarno

 

Nothing Personal, het Engelstalige speelfilmdebuut van de Nederlandse Urszula Antoniak (scenario en regie), met in de hoofdrollen de acteur Stephen Rea en de Nederlandse Lotte Verbeek, is geselecteerd voor het hoofdprogramma van het Internationale Filmfestival van Locarno (5 t/m 15 augustus 2009). Voorafgaand aan de wereldpremière op het festival heeft Bavaria Film International de rechten van de film verworven. De overeenkomst werd gesloten door Thorsten Ritter, directeur van Bavaria Film International en Reinier Selen en Edwin van Meurs van Rinkel Film & TV.  Vanaf dit najaar wordt Nothing Personal in de Nederlandse filmtheaters verwacht.

 

De film gaat over een jonge rebelse vrouw die vrijheid zoekt. Deze vindt ze in de sobere landschappen van het Ierse Connemara. In een afgelegen huis treft ze een oudere man aan die een teruggetrokken bestaan leidt. Hij is wijs en ironisch. Zij is radicaal en onverzettelijk. Wat hen verbindt is de eenzaamheid die ze beide zien als vrijheid. Hij vraagt haar voor hem te komen werken. Zij gaat akkoord, maar op één voorwaarde: geen persoonlijk contact, alleen maar werk. Al snel raken ze geïntrigeerd en willen ze hun deal ‘niets persoonlijks’ zowel houden als breken. Hij weet dat iedere poging om dichter bij haar te komen kan betekenen dat zij weggaat. Voor haar staat het tonen van enige belangstelling gelijk aan afbreuk van haar radicale vrijheid.  De dagen van hun eenvoudige leven vullen zich met werk en rust. Langzaam groeien de twee naar elkaar toe. Wie zal de eerste zijn om toe te geven? 

 

Carice van Houten naast Jude Law

 

Carice van Houten is volgend jaar winter te bewonderen als vrouw van acteur Jude Law (o.a. The talented mr. Ripley) in de sciencefictionthriller Repo Men. Het gaat om een verfilming van een boek van de Amerikaanse schrijver Eric Garcia. Andere rollen zijn er voor onder anderen Forest Whitaker (Vantage Point) en Alice Braga (I am legend). Dat meldt de website van de succesvolle Nederlandse actrice. De 32-jarige Van Houten kruipt in de huid van Carol, de vrouw van Remy (Law). Remy moet vluchten als hij het nieuwe hart dat hij onlangs kocht niet kan afbetalen. Regisseur Miguel Sapochnik maakt met Repo Men zijn regiedebuut. Het project ging van start onder de titel Repossession Mambo.

 

Bron: ANP / Ad.nl

 

 

2 gedachten over “Nieuws van 4 augustus

  1. Ik hoop dat het acteerwerk in deze nieuwe “mijn vader is een detective” beter zal zijn. Nu weet ik dat je nooit helemaal op een trailer moet afgaan, maar wat ik daarin zag…pfoe. Dat was niet echt heel best.

  2. Vreemd dat ze een tweede deel van Detective van de grond krijgen als de bioscoopopbrengst nihil was … misschien aardig gedaan op DVD en daarmee het (lage) budget terug verdient?

Reacties zijn gesloten.