web analytics

Nieuws van 5 juni

Reacties zijn gesloten

– Opnamen ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’ van start

– Halle Barry in beeld bij Verhoeven

– Rodriquez en Verhoeven geven virtueel filmles

– Warm afscheid ‘Toen was Geluk heel Gewoon’

– Hans Teeuwen speelt in film ‘Gewoon Hans’

– Nederlandse genomineerden voor Banff Awards

 

Opnamen ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’ van start

 

Vandaag begint regisseur Reinout Oerlemans aan zijn eerste draaidag van Komt een Vrouw bij de Dokter.  Er wordt dichtbij huis begonnen, nl. in Amsterdam. Daarna verhuist cast en crew onder andere naar Miami, Los Angeles, Barcelona en Mauritius. Naast de reeds bekende hoofdrollen voor Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver, heeft Oerlemans een droomcast weten samen te stellen:  Pierre Bokma (De Uitverkorene), Sacha Bulthuis (TBS), Mark Scholten (Van Speijk), Beppie Melissen (Gooische Vrouwen), Wendell Jaspers (Knielen op een Bed Violen), Steef Cuijpers (Comedytrain) David Lucieer (Spangas) en Jeroen Willems (Nynke). De genoemde acteurs hebben allen hun sporen ruimschoots verdiend in de toneel- en filmwereld. Komt een Vrouw bij de Dokter draait vanaf 26 november in de bioscoop. 

 

Reinout Oerlemans: “Ik ben heel erg blij dat deze zeer gerenommeerde acteurs voor Komt een Vrouw bij de Dokter gekozen hebben. Ik kan met recht zeggen dat we een droomcast hebben voor deze film. Met deze cast en crew ga ik een inspirerende draaiperiode tegemoet, waar ik waanzinnig veel zin in heb.”

 

Halle Barry in beeld bij Verhoeven

 

Actrice Halle Berry is in beeld voor de hoofdrol in de thriller The Surrogate, die Paul Verhoeven gaat regisseren. De film is gebaseerd op een verhaal uit 2004 van Kathryn Mackel. Een stel gaat in zee met een draagmoeder die krankzinnig blijkt te zijn.  Berry zou zeer geïnteresseerd zijn in de rol en ook de filmmaatschappij wil haar graag hebben, maar de onderhandelingen lopen nog.  De actrice won eerder een Oscar voor haar rol in Monster’s Ball.

 

Bron: ANP / Ad.nl

 

Rodriquez en Verhoeven geven virtueel filmles

 

Regisseurs Paul Verhoeven en Robert Rodriguez gaan virtueel lesgeven tijdens de Rutger Hauer Film Factory, die van 18 tot en met 28 juni plaatsheeft in Rotterdam. Tijdens de masterclass van filmster Hauer brengen de filmmakers de studenten via videobeldienst Skype de kneepjes van hun vak bij. Dat meldde een woordvoerster van de Film Factory woensdag.

 

Rodriguez is bekend van films als From Dusk Till Dawn, Desperado, Spy Kids en Sin City. Voor de laatste film werkte hij samen met Nederlander Hauer. Verhoeven en Hauer kennen elkaar nog van de films Soldaat van Oranje en Turks Fruit. De Nederlandse regisseur maakte in Hollywood onder meer Robocop, Total Recall en Basic Instinct en een aantal jaar geleden keerde hij voor even terug naar Nederland voor Zwartboek.

 

De Rutger Hauer Film Factory is toe aan de derde editie. Het evenement had de afgelopen twee jaar plaats tijdens het International Film Festival Rotterdam (januari), maar dit jaar lukte het de organisatie van de masterclass niet om de begroting voor die tijd rond te krijgen. De deelnemende studenten zijn filmmakers van over de hele wereld. Dit jaar doet ook een jeugdteam mee.

 

Bron: ANP / Ad.nl

 

Warm afscheid ‘Toen was Geluk heel Gewoon’

 

Ruim 1,5 miljoen kijkers zagen woensdagavond de allerlaatste aflevering van de KRO-comedy Toen was geluk heel Gewoon op Nederland 1. Dit bleek uit donderdag gepubliceerde kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek. De slotaflevering heette De Rek is er Uit en werd voorafgegaan door een speciale uitzending met de titel Nu is Geluk Nooit meer Gewoon, die 1.273.000 kijkers trok. In deze uitzending blikten de acteurs, onder wie Gerard Cox (Jaap Kooiman), Joke Bruijs (Nel Kooiman) en Sjoerd Pleijsier (Siem Stokvis) terug op leuke, bijzondere momenten uit de serie.

 

Toen was Geluk heel Gewoon stopte na zestien jaar aanwezigheid op de Nederlandse televisie. De serie kende een grote schare trouwe kijkers. Anderhalf miljoen kijkers voor een aflevering waren heel gewoon. De scripts werden geschreven door Cox en Pleijsier. Cox maakte deze week bekend voor omroep Max een remake te maken van Stiefbeen en Zoon. De succesvolle NCRV-serie uit de jaren zestig is een Nederlandse bewerking van de Engelse serie Steptoe and Son. Het verhaal gaat over een vader en zoon die beiden voddenhandelaar zijn. Cox wil de serie schrijven en de rol van Stiefbeen spelen. Stiefbeen en Zoon moet in 2011 op televisie komen.

 

Bron: ANP / Ad.nl

 

Hans Teeuwen speelt in film ‘Gewoon Hans’

 

Hans Teeuwen speelt de hoofdrol in de televisiefilm Gewoon Hans. Dat meldden de VPRO en producent Column Film donderdag. In de film spelen naast Teeuwen, Renee Fokker (moeder), Ton Kas (vader) en Jamie Grant (dochter Katinka). De regie is in handen van Diederik Ebbinge, bekend van De Vliegende Panters. De opnames beginnen op 20 juli en de film is dit jaar rond de feestdagen te zien bij de VPRO.

 

De film gaat over een vader die fanatiek fan is van Hans Teeuwen, zo fanatiek dat dit bij zijn dochter Katinka tot angsten en waanideeën leidt. Een psychiater adviseert haar om Teeuwen in het echt te ontmoeten. Ze wordt verliefd op de cabaretier. Maar de vraag is of dat wel de echte Hans Teeuwen is.

 

Bron: ANP