web analytics

Nils Verkooijen maakt eigen film

Reacties zijn gesloten

De 16-jarige acteur Nils Verkooijen gaat deze zomer de film Dansen op de Vulkaan maken. Het verhaal gaat over een middelbare scholier die er achter komt dat hij een stofwisselingsziekte heeft. Verkooijen kwam op het idee doordat hij sinds enige tijd ambassadeur is van de Stichting Stofwisselkracht, die zich inzet voor tieners die aan zo’n ziekte, die zelfs dodelijk kan zijn, lijden. Samen met klasgenoot Sjors Mans schreef hij het verhaal als profiel-werkstuk voor zijn school.

Verkooijen is bekend van hoofdrollen in filmhits als Achtste-Groepers huilen niet, waarin hij Joep speelt, Bobby en de Geestenjagers en binnenkort de Carry Slee-verfilming Spijt!.  Ook was hij te zien in de films Dik Trom, Briefgeheim en Het Paard van Sinterklaas.

Onder begeleiding van regisseur/producent Dave Schram (die Verkooijen regisseerde in de film Spijt!) heeft het tweetal het scenario geperfectioneerd en een serieus productieplan opgesteld. De bedoeling is dat zij de komende zomer Dansen op de Vulkaan, met een beoogde speelduur van 60 – 90 minuten, gaan verfilmen. Wie de uiteindelijke hoofdrol speelt is nog niet bekend, maar GTST-ster Bas van Prooijen heeft al een van de hoofdrollen te pakken.

Diverse grote spelers in de filmsector hebben de tieners al hun hulp toegezegd voor het project, maar er is nog steeds een budget van €25.000 nodig voor de onkosten. Verkooijen, die bij het maken wordt geholpen door Schram, hoopt dit bij elkaar te vinden door middel van Crowdfunding en sponsors. Via Twitter, Facebook en een teaserfilmpje worden mensen geactiveerd om bij te dragen. Mensen kunnen doneren via  www.dansenopdevulkaandefilm.nl. Daar staat ook alle informatie over de film.

“Het is fantastisch dat zoveel mensen belangeloos aanhaken om ons project te realiseren”, vertelt de jonge acteur. “Elk bedrag kan ons helpen. Het is fijn als grote partijen een groot bedrag willen schenken. Maar als iedereen die mij op Twitter volgt een euro geeft, komen we ook al een heel eind. Elke gift is welkom.” De sponsors kunnen bijvoorbeeld een dag op de set komen kijken of een rol als figurant in de film krijgen.