web analytics

‘Nono, het Zigzag Kind’ wint Europese prijs

Reacties zijn gesloten

In een echte Europese verkiezing hebben kinderen tussen de 12 – 14 jaar uit Kopenhagen (Denemarken), Erfurt (Duitsland), Izola (Slovenië), Londen (UK), Sofia (Bulgarije), Turijn (Italië), Valletta (Malta), Wroclaw (Polen) en Riga (Letland) de Nederlandse film Nono, het Zigzag Kind van Vincent Bal uitgeroepen tot winnaar van de European Film Academy Young Audience Award 2013; de Beste Europese Jeugdfilm.

De twee andere genomineerde films waren Le Magasin des Suicides (2012) van Patrice Leconte (Frankrijk, België & Canada) en Kopfüber (2013) (Upside Down) van Bernd Sahling (Duitsland).

Na het bekijken van de drie genomineerde films op de Young Audience Film Day op zondag 5 mei brachten 600 kinderen na intensief overleg een stem uit op hun favoriete film. Via een live Skype video verbinding met Erfurt (Duitsland) werd de keuze doorgegeven aan TV-gastheer en entertainer Ben.

De Duitse juryleden Lisa (14) en Neal (13) overhandigden de award aan Vincent Bal, die niet alleen de juryleden in alle steden maar ook alle medewerkers aan de film, zijn familie en in het bijzonder zijn kinderen bedankte.

In 2012 werd de eerste EFA Young Audience Award gewonnen door de Nederlandse film Kauwboy (2012) van Boudewijn Koole.