web analytics

‘Old Stars’ en ‘Razend’ starten redelijk

Reacties zijn gesloten

Jean van de Velde’s All Stars 2: Old Stars en de Carry Slee verfilming Razend hebben een redelijke eerste week achter de rug in de Nederlandse bioscopen. Eerstgenoemde wist zo’n 70.000 bezoekers naar de zalen te lokken en kwam binnen op de derde plaats in de top 20 met best bezochte films. Voor Razend werden zo’n 40.000 kaartjes verkocht; goed voor een vijfde plek in de lijst.

Met de herfstvakantie in volle gang, deden ook de jeugdfilms Bennie Stout en Sinterklaas en het Raadsel van 5 December goede zaken. Beide films zagen hun omzet stijgen, met respectievelijk 120 en 140 procent. Bennie Stout mocht inmiddels al zo’n 50.000 kijkers verwelkomen, Sinterklaas en het Raadsel van 5 December ongeveer de helft hiervan.

De dansfilm Body Language stevent in aardig tempo af op de status van Gouden Film. Na twee weken zagen inmiddels ruim 80.000 mensen de film. Naar verwachting wordt dit weekend of begin volgende week de 100.000ste bezoeker verwelkomd. Ook De Bende van Oss zal dit weekende de 100.000 bezoekers-mijlpaal overschrijden, al zakte de film fors van de vijfde naar de tiende plaats.

De aandoenlijke jeugdfilm Patatje Oorlog opende helaas niet al te sterk: de film kwam binnen op de veertiende plaats en wist slechts 15.000 mensen naar de zalen te lokken.