web analytics

Olga Madsen overleden

Reacties zijn gesloten

Olga Madsen is overleden, meldt een woordvoerder van producent Joop van den Ende vandaag. De film- en televisiemaakster, ook wel ‘de moeder van de Nederlandse soap’ genoemd, werd 64 jaar.

Madsen begon haar carrière aan de Nederlandse Film en Televisie Academie en maakte in de jaren zeventig enkele korte films. Met haar korte debuut Straf won ze in 1974 een Zilveren Beer in Berlijn. In dezelfde jaren was ze nauw betrokken bij het succesvolle en baanbrekende productiehuis $corpio Films van Pim de la Parra en Wim Verstappen.

Eind jaren tachtig werd Madsen door Van den Ende benaderd de populaire Australische soapserie The Restless Years voor de Nederlandse televisie te bewerken. Dit resulteerde uiteindelijk in Goede Tijden, Slechte Tijden, welke nog steeds succesvol wordt uitgezonden. Ook werkte Madsen in een vroeg stadium mee aan de soapseries Onderweg naar Morgen en Goudkust.

In 2001 regisseerde ze de veelgeprezen serie Wilhelmina. Ook werkte ze mee aan films als De Tweeling en Bride Flight en regisseerde ze televisiefilms en documentaires.