web analytics

One Night Stands vanaf oktober op tv

Reacties zijn gesloten

One Night Stand is één van de belangrijkste, en vanaf heden jaarlijkse, filmprojecten voor jonge filmmakers in Nederland. Dit jaar vindt het project voor de vijfde maal plaats.

De omroepen NPS, VARA en VPRO slaan met One Night Stand de handen ineen om talentvolle filmmakers een belangrijke stap in hun ontwikkeling te laten maken. Nieuw dit jaar is dat de films een lengte hebben van vijftig minuten, in plaats van de veertig minuten van eerdere edities.

In de serie One Night Stand verschenen eerder films van onder anderen Martijn Maria Smits (Anvers – Gouden Kalfwinnaar 2009), Jorien van Nes (Den Helder – Gouden Kalfwinnaar 2008), Jaap van Heusden (Ooit), Sanne Vogel (De Vogelaar), Mark de Cloe (Zomerdag), Simone van Dusseldorp (Subiet!), Pascale Simons (Kinkerstraat) en David Lammers (Snacken).

De films van dit jaar zijn:

BIZ (WIJ) (regie Janice Pierre / scenario Jolein Laarman)
Esin en Serkan zijn net getrouwd. Ze proberen hun eigen leven te leiden maar lopen tegen de grenzen aan van sterke tradities en regels die binnen de Turkse gemeenschap gelden. Totdat dit hun liefde bijna fataal wordt.

FINNEMANS (regie Thomas Korthals Altes / scenario Maarten Lebens)
Terwijl Finn op het punt staat een man te worden, wil zijn vader een vrouw worden.

FLYSK (regie Albert Jan van Rees / scenario Peter van de Witte)
Man en vrouw realiseren hun romantisch ideaal: een eigen hotel op een eigen eiland. De romantiek slaat om als blijkt dat ieder daar zijn eigen invulling aan geeft. De eerste en enige gast is onbedoeld de katalysator.

MAMA (regie en scenario Sanne Vogel & Beri Shalmashi)
Jura (11), Joram (5) en Wim (38) weten niet meer hoe het moet, ‘gewoon leven’. Het alledaagse voelt opeens zo vreemd nu mama er niet meer is. Het verlies doet de verhoudingen tussen Jura, haar broertje en hun vader verschuiven.

OVERMORGEN (regie en scenario Natasja André de la Porte)
Thijs is geslaagd voor zijn eindexamen. Het is stralend weer en hij zeilt volop, samen met zijn vrienden. Na de zomer gaat hij studeren in Rotterdam. Tot het leven onverwacht een heftige wending neemt.

PROCES (regie Jenneke Boeijink / scenario Victor Kop& Jenneke Boeijink)
Een schets over de onmogelijke relatie tussen een moordenaar en een weduwe.

TUNNELVISIE (regie Stefano Odoardi / scenario Sytske Kok)
Mira werkt als valkenier op de vuilstort. Met haar roofvogels is ze verantwoordelijk voor de bestrijding van overlast door meeuwen. Wanneer er een babylijkje in het vuil gevonden wordt, hebben de mannen op de stort al snel reden te vermoeden dat Mira hier meer van moet weten.

VERRE VRIENDEN (regie Marleen Jonkman / scenario Janneke Jonkman & Marleen Jonkman)
Drie vrouwen in een grote stad passeren elkaar dagelijks, maar leren elkaar nooit echt kennen. Hoeveel zou een kleine toenadering kunnen betekenen?

Uitzending: vanaf 8 oktober elke vrijdagavond 2010 op Nederland 2
Website: op www.onenightstandoptv.nl zijn alle films uit de eerdere series te zien

De One Night Stand films gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival, van 22 september tot en met 1 oktober in Utrecht.

In samenwerking met het Mediafonds, het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO-fonds selecteerden NPS, VARA en VPRO uit 150 ingediende voorstellen acht projecten die werden gerealiseerd. IDTV Film, KeyFilm, Lemming Film en Pupkin Film produceerden de One Night Stand films, in coproductie met de drie omroepen.

Bron: Herrie