web analytics

‘Ongekend Verlangen’ in premiere in Kiev

Reacties zijn gesloten

Morgen beleeft in Kiev de korte coming-of-age film Ongekend Verlangen zijn internationale première tijdens het Kyiv Queer International Film Festival.

Ongekend Verlangen is een integer verhaal over twee jongens op zoek naar hun identiteit en de liefde, waarbij het maken van muziek centraal staat. Een ode aan non-verbale communicatie en onuitgesproken verlangens en affectie.

De hoofdrollen worden gespeeld door Lucas Hamming en Jordy Maarseveen. Lars Janssen schreef het scenario en regisseerde de film. Eerder maakte hij al de korte film Ochtendlicht met in de hoofdrollen Manuel Broekman en Nadia Poeschmann.

De film beleefde eerder al zijn Nederlandse première in het Chassé Theater te Breda. Ongekend Verlangen is geproduceerd door de in Brabant gevestigde producenten Rêvasser Films en Wanah Media en komt tot stand met steun van het cultuurfonds van de Gemeente Breda.

De producenten van de film zijn vereerd met de selectie van hun film tijdens dit festival. Hiermee hopen zij tevens een positieve bijdrage te kunnen leveren voor de acceptatie van de LGBT gemeenschap aldaar. Want het organiseren van dit film festival zal niet geheel zonder risico’s zijn. Afgelopen jaar nam het parlement van de Oekraïne namelijk de omstreden anti-homowet aan. Deze wet houdt in dat mensen die ‘propaganda’ maken voor homoseksualiteit veroordeeld kunnen worden tot een 5 jarige celstraf. Volgens het parlement werkt homopropaganda verspreiding van hiv, het virus dat aids kan veroorzaken, in de hand en brengt het traditionele familiewaarden in gevaar.

Vorig jaar ten tijde van het EK 2012 wilde de LGBT gemeenschap hun eerste gay pride in Kiev organiseren, maar door de grove bedreigingen en door een toestroom van rellende conservatieve- en extreemrechtse groeperingen werd het evenement afgelast.

Het film festival en diens organisatie wordt internationaal gesteund door onder andere de Verenigde Naties en Amnesty International.