web analytics

Ook Best first feature Award voor ‘Kauwboy’

Reacties zijn gesloten

Naast de Grand Prix of the Deutsches Kinderhilfswerk voor beste jeugdfilm op het filmfestival van Berlijn, heeft ‘Kauwboy’ van Boudewijn Koole vanavond ook nog de Best First Feature Award voor beste debuutfilm van het festival in de wacht gesleept.

Producent Jan van der Zanden: “Dit is natuurlijk fantastisch! We hoorden pas na de uitreiking van de ‘Grand Prix’ dat we hiervoor genomineerd waren. We waren al bijna op weg naar huis. Dit is een geweldige stimulans voor het filmbezoek, nationaal en internationaal.”

De ‘Best First Feature Award’ voor beste debuutfilm wordt aangeboden door GWFF ( Gesellschaft zur Wahrung der Film-und Fernsehrechte). Vanmiddag werd bekend dat de driekoppige internationale jury vier films heeft genomineerd. Dit zijn films uit de programmaonderdelen Competition, Panorama, Forum, Generation en Perspektive Deutsche Kino. Kauwboy werd op het festival vertoond in Generation.

Kauwboy, geschreven door Jolein Laarman en Boudewijn Koole, gaat over de 10-jarige Jojo (Rick Lens) die op een dag een kauw mee naar huis neemt. Hij houdt ‘m voor zijn vader Ronald (Loek Peters) verborgen want die heeft soms last van boze buien. Jojo komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit tegenover zijn vader. Totdat, door hun verborgen verdriet, de bom barst. De film is het lange-speelfilm debuut van regisseur Boudewijn Koole. Vanuit Berlijn vertelt Koole: “Ik ben heel blij voor het team dat hard aan de film gewerkt heeft. Met deze prijzen maakt de film een vliegende start op de internationale markt.”

Kauwboy draait vanaf 18 april in de Nederlandse bioscopen.