web analytics

Ook Maartje Remmers in ‘Lucia de B.’

Reacties zijn gesloten

Maartje Remmers is toegevoegd aan de cast van de speelfilm Lucia de B. van Paula van der Oest, over de door Ariane Schluter gespeelde Haagse verpleegkundige Lucia de Berk, die vanwege een onterechte veroordeling voor moord op meerdere patienten ruim zes jaar gevangen zat voor ze in 2010 na een herziening werd vrijgesproken.

Maartje Remmers speelt de rol van parketsecretaris Antoinette van Boesschoten, een collega van de door Sallie Harmsen gespeelde Judith Jansen, door wiens ogen het verhaal wordt verteld. Antoinette heeft meer ervaring dan Judith en ze is zeer capabel maar toch moet ze toezien hoe Judith haar passeert met de succesvolle aanpak van de Lucia-zaak. Als Judith zich vóór Lucia gaat inzetten, wordt Antoinette de nieuwe rechterhand van de Officier van Justitie.

Maartje: “Ik ben heel blij met mijn rol in dit intrigerende verhaal. Het script van Moniek Kramer greep me meteen bij de keel en regisseuse Paula van der Oest staat natuurlijk bekend om haar sterke vrouwenrollen, dus ik vind het een eer en een uitdaging om met haar, Sallie Harmsen, Ariane Schluter en alle anderen aan de slag te gaan.”

Maartje Remmers studeerde in 2001 af aan de toneelacademie in Maastricht. Na haar afstuderen richtte zij met vijf klasgenoten de acteursgroep Wunderbaum (voorheen Jonghollandia) op, met wie ze vele voorstellingen in binnen- en buitenland maakte. In 2007 ontvingen zij de Mary Dresselhuysprijs en 2010 de felbegeerde Proscenium prijs.

Als actrice is Maartje verder bekend uit de speelfilm Ik Omhels je met 1000 Armen en de tv-serie Lijn 32. Daarnaast speelde Maartje een grote rol als de zus van Monic Hendrickx in het eerste seizoen van de veelgeprezen tv-serie Penoza. Ook speelde ze de titelrol in de Telefilm Stella’s Oorlog.

De opnames van de speelfilm Lucia de B. zijn deze maand begonnen. Distributeur Independent FIlms brengt de film op 20 maart 2014 uit in de bioscopen.