web analytics

Ook Naber en Kuilboer in 'De Heineken Ontvoering'

Reacties zijn gesloten

Drie van de vier belangrijkste tegenspelers van Rutger Hauer in De Heineken Ontvoering zijn bekend. Willem, Cor, Frans en Jan, vier jonge, op geld beluste criminelen die elkaar al van jongs af aan kennen en een hechte clan vormen, sluiten Heineken twee weken lang op in een Amsterdamse loods.  Uiteindelijk gaan ze er met 35 miljoen gulden vandoor.  De rollen van de  ontvoerders  worden gespeeld door Reinout Scholten van Aschat (Willem), Gijs Naber (Cor) en Teun Kuilboer (Frans). Voor de rol van de vierde ontvoerder, Jan, wordt nog gecast. Ook de casting van chauffeur Doderer en de vrouw van Heineken is nog in volle gang.

Aanstormend talent Reinout Scholten van Aschat wordt een van de belangrijkste tegenspelers van Rutger Hauer. Hij kruipt in de huid van Willem, de jongste van de vier ontvoerders met het meeste lef. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Reinout Scholten van Aschat al veel camera ervaring. Zo speelde hij in de serie “Keyzer en de Boer Advocaten” en de films “Timboektoe” (Dave Schram) en “Kruistocht in Spijkerbroek” (Ben Sombogaart). Ook is hij bij het grote publiek bekend als Roderick Lodewijkx, de zoon van Willemijn in “Gooische Vrouwen”. Hij zit op dit moment op de Toneelschool in Maastricht.

Gijs Naber neemt de rol van Cor op zich, de leider van de ontvoerders. Hij is de man die de beslissingen neemt, even slim als meedogenloos. Naber studeerde in 2003 af aan de Toneelschool  in Maastricht en vertolkt sindsdien veel rollen op het toneel en in films. Zijn meest recente rol vertolkte hij in “Loft”. Daarvoor speelde hij in onder andere “Zwartboek”, “De laatste dagen van Emma Blank”, “Vreemd Bloed”,“Majesteit” en “Lang en Gelukkig”.

Teun Kuilboer zien we terug in de rol van Frans, de meest grillige en wrede van de vier. Frans en Cor voeren een verbeten strijd om het leiderschap. Teun Kuilboer was ondermeer te zien in films als “Stella’s Oorlog”, “SKIN” en “Den Helder”. Komend najaar is hij te zien in de grote televisieserie “Lijn 32”.

“De Heineken Ontvoering” wordt geregisseerd door Maarten Treurniet. Productie is in handen van  Frans van Gestel en Arnold Heslenfeld voor IDTV Film en gedelegeerd producent Richard Claus. De film wordt gecoproduceerd door de VARA en komt mede tot stand in het kader van de jaarlijkse samenwerking tussen NPO, het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO fonds onder de noemer Telescoop. Daarnaast wordt de film gefinancierd door het Suppletiefonds en door particulieren investeringen middels het Film Participatie Fonds Filminvesteringen.nl (www.filminvesteringen.nl).

De opnamen van de film starten half maart 2011. A-Film brengt de film november 2011 uit in de bioscoop.