web analytics

Ook Sanne Wallis de Vries en Jamai in ‘Leve Boerenliefde’

Reacties zijn gesloten

Koert-Jan de Bruijn, Sanne Wallis de Vries en Jamai Loman zijn toegevoegd aan de cast van Leve Boerenliefde, de romantische plattelandskomedie van Steven de Jong (De Scheepsjongens van Bontekoe, De Hel van ’63). Koert-Jan speelt een politieagent die het aan de stok krijgt met boer Jelte (Cas Jansen). Sanne is een dame die op zoek is naar een boer via de datingshow van presentatrice Wenda (Tatum Dagelet). Jamai Loman speelt één van de productieassistenten van de show. Andere rollen zijn voor Waldemar Torenstra (Bride Flight), Marit van Bohemen (Voetbalvrouwen) en Dirk Zeelenberg (Simon). De opnames zijn in volle gang op locaties in Friesland en Zuid-Holland. Leve Boerenliefde wordt zomer 2013 in de bioscopen verwacht.

De film draait om een ‘cultuurclash’ tussen het gehaaide showbizzwereldje en de pure, nuchtere directheid van het platteland. Regisseur Steven de Jong vind het – ondanks het herfstweer en de harde wind, waardoor onlangs een enorme TV tent omver woei – heerlijk om op locatie te filmen. Ook voor de cast is het werken op en rond een boerderij uitdagend. Zo brak Tatum Dagelet bijna haar neus toen ze een kopstoot kreeg van een kalf dat ze een kusje wilde geven. Toch wordt niet alleen tussen de landerijen gewerkt; op dit moment worden opnames gemaakt in het centrum van Rotterdam.

Het verhaal van Leve Boerenliefde draait om boer Jelte (Cas Jansen) die na het verlies van zijn vrouw weinig zin heeft in een nieuw romantisch avontuur. En al helemaal niet met iemand die het boerenleven niet begrijpt. De meest onwaarschijnlijke vonk die kan overspringen is die tussen hem en Wenda (Tatum Dagelet), de populaire presentatrice van kijkcijferkanon Boerenliefde. Als die datingshow uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Maar tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het jonge groen een bijzondere liefde op …

Leve Boerenliefde is een productie van Phanta Vision (Blind, Dossier K.) en Hector (Kicks, Zwartboek) in samenwerking met Steven de Jong Producties. Het scenario schreef De Jong samen met Dick van den Heuvel.