web analytics

Ook Stefan de Walle en Loek Peters in ‘Oorlogsgeheimen’

Reacties zijn gesloten

Naast de jonge hoofdrolspelers van Oorlogsgeheimen, Maas Bronkhuyzen (Tuur), Joes Brauers (Lambert) en Pippa Allen (Maartje), zijn nu de grote bijrollen bekend. Nils Verkooijen (Bobby en de Geestenjagers, Spijt!) speelt de broer van Tuur, Loek Peters (Kauwboy, Achtste Groepers Huilen Niet) speelt zijn vader en Eva Duijvestein (‘Meiden van de Wit’, ‘De co-assistent’) zijn moeder. Ten slotte neemt Stefan de Walle (Doodslag, De Marathon) de rol van Lamberts vader op zich in de nieuwe film van regisseur Dennis Bots (Achtste-Groepers Huilen Niet).

Het verhaal van Oorlogsgeheimen draait om twee jongens wiens vriendschap op de proef wordt gesteld door de geheimen die de Tweede Wereldoorlog naar hun Zuid-Limburgse dorp brengt. Karen van Holst Pellekaan (Achtste-Groepers Huilen Niet, Jackie) bewerkte de bestseller van Jacques Vriens tot een spannend scenario. De productie is in handen van producenten Bijker Film en TV en Rinkel Film. In juli gaan de opnames van start in Limburg, België en Luxemburg, waarna de oorlogsfilm in het najaar van 2014 in de bioscoop wordt verwacht.

Zuid-Limburg, 1943. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet terwijl die van Lambert lid worden van de NSB. Dan komt Maartje, een bijzonder meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z’n vriendschap met Lambert, maar ook z’n hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beide te redden.

Oorlogsgeheimen wordt geproduceerd door Bijker Film en TV en Rinkel Film in coproductie met Tarantula en Living Stone en in samenwerking met de KRO. De film wordt onder meer gefinancierd door het Nederlands Filmfonds, het CoBO Fonds, het Luxemburgse Filmfonds en de Belgische Tax Shelter. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie.