web analytics

Ook 'The other Side of Sleep' naar Toronto

Reacties zijn gesloten

The Other Side of Sleep is geselecteerd voor het Toronto International Film festival (TIFF) in Canada. The Other Side of Sleep is een Engelstalige, Nederlands-Iers-Hongaarse coproductie van Rinkel Film, Fastnet Films en MKH Films. Rinkel Film en Fastnet Films boekten samen al eerder successen met de internationaal bekroonde film Nothing Personal. Regisseur en scenarist is de Ierse Rebecca Daly. The Other Side of Sleep werd eerder ook geselecteerd voor Quinzaine des Réalisateurs op het Internationaal Film Festival Cannes. Het TIFF vindt plaats van 8 tot 18 september in Vancouver.

The Other Side of Sleep gaat over de 23-jarige Arlene die van kinds af aan slaapwandelt. Zij werkt in de plaatselijke fabriek van een klein Iers stadje waar ze ook is geboren en getogen. Wanneer Arlene op een winterochtend midden in het bos wakker wordt naast het lichaam van een jonge, vermoorde vrouw, kan zij zich niets herinneren. Terwijl ze wordt gedwongen zich af te vragen of ze hiervoor verantwoordelijk is, wordt ze steeds dieper in de wereld van de vrouw getrokken, en in die van degenen die zijn achtergebleven: haar jongere zusje en haar vriendje, die een verdachte is in de moordzaak. Op zoek naar de moordenaar, slaapt Arlene nauwelijks en het onderscheid tussen slapen en waken vervaagt snel.

De Ierse scenarist en regisseur Rebecca Daly (1978) liet zich bij het schrijven van het script van The Other Side of Sleep inspireren door een krantenbericht over de vermoorde Shirley Finlay. Het artikel stond vol met verhalen over haar leven en haar persoon afkomstig van mensen die haar gekend hadden. De verhalen verschilden onderling zo sterk dat haar bestaan na haar dood een geheel nieuwe betekenis kreeg. Eentje die niets meer te maken had met de werkelijkheid.

Voor The Other Side of Sleep werken het Nederlandse Rinkel Film (Reinier Selen) en het Ierse Fastnet Films (Macdara Kelleher en Morgan Bushe) voor de tweede keer samen na het succes van Nothing Personal, geregisseerd door Urszula Antoniak. Deze film werd bekroond met zes prijzen op het filmfestival in Locarno, waaronder beste debuutfilm en beste actrice  en met vier Gouden Kalveren voor Beste Film, Regie, Sound Design en Camera.