web analytics

Ook tweede Anubis-film snel Goud

Reacties zijn gesloten

Nadat vorig jaar Anubis en het Pad der zeven Zonden vriend en vijand verraste door bijzonder snel grote getalen bezoekers te trekken, lijkt ook haar vervolgfilm – Anubis en de Wraak van Arghus – af te stevenen op goede bezoekerscijfers. De film bereikte binnen één week de Gouden Film-status (100.000 bezoekers). Op donderdag 24 december ontvangt de cast, tijdens hun theatertour in het oude Luxor theater in Rotterdam de Gouden Filmtrofee uit handen van Quintis Ristie.

In de film gaan de Anubis bewoners naar een oud landhuis omdat Appie jarig is. Tijdens het horrorfeestje slaat de klok twaalf en begint het huis te spoken; de piano speelt uit zichzelf en achter een dichte deur zit een echt spookhuis. Als ze één voor één verdwijnen, denkt Appie dat het huis bewoond wordt door een vampier en is hij vastbesloten om hem te zoeken. Nienke twijfelt. Waarom vindt ze overal in huis boodschappen over vriendschap en eenzaamheid? En is de vreemde man die in huis ronddoolt een hulpje van de vampier, of probeert hij hen iets duidelijk te maken? Als Appies actie mislukt, lijkt alles verloren, maar dan neemt Nienke het heft in handen en bedenkt een dapper plan waarmee ze Fabian en alle andere verdwenen vrienden probeert te redden. Zal het Nienke lukken of gaan ze voor altijd ten onder aan de wraak van Arghus?

De regie was, net als het eerste deel, in handen van Dennis Bots. De hoofdrollen worden gespeeld door Iris Hesseling (Amber), Kevin Wekker (Appie), Lucien van Geffen (Fabian), Marieke Westenenk (Joyce), Vincent Banic (Mick), Loek Beernink (Nienke), Gamze Tazim (Noa), Vreneli van Helbergen (Patricia), Patrick Wessels (Danny), Claartje Janse (Sofie) en Sander van Amsterdam (kleine Robbie).

Bron: NFF