web analytics

Ook Verbeek en Gernandt in 'Süskind'

Reacties zijn gesloten

Naast Jeroen Spitzenberger (De Tweeling, Alles is Liefde) zullen actrice Lotte Verbeek (Links, Nothing Personal) en Tygo Gernandt (Van God Los, Carmen van het Noorden) een belangrijke rol spelen in de nieuwe film ‘Süskind’ van regisseur Rudolf van den Berg (Tirza, Zoeken naar Eileen).

‘Süskind’  gaat over Walter Süskind, een van de belangrijkste medewerkers van de Joodsche Raad. Deze raad werd door de Nazi’s in het leven geroepen om de deportatie van Nederlandse joden efficiënt te laten verlopen. Süskind speelde hierbij een belangrijke rol, door een gevaarlijk dubbelspel met de SS. Hij wist samen met het Amsterdamse studentenverzet tweeduizend mensen, waaronder veel kinderen, van deportatie te behoeden.

De titelrol in de film wordt vertolkt door Jeroen Spitzenberger. Verbeek speelt zijn vrouw, Hanna. Tygo Gernandt neemt de rol van verzetsheld Piet Meerburg voor zijn rekening. Verder zijn er bijrollen voor onder anderen Katja Herbers, Olga Zuiderhoek, Narsdin Dchar en Chava Voor in ‘t Holt.

De opnames van de film beginnen op 4 april. ‘Süskind’ zal, naast locaties in Nederland en België, grotendeels gedraaid worden in Roemenië. Het is de bedoeling dat de film in het voorjaar van 2012 in de zalen verschijnt.

Lees binnenkort reacties van hoofdrolspeler Jeroen Spitzenberger, regisseur Rudolf van den Berg en producent San Fu Maltha op NeerlandsFilmdoek.nl.