web analytics

Ook Vlaamse films doen het goed

Reacties zijn gesloten

Nadat eerder al bekend werd dat de Nederlandse film momenteel scoort in de bioscoop, weten ook Vlaamse films veel bezoekers te trekken in Vlaanderen, meldt VAF.

Absolute uitschieter is Zot van A, de nieuwe film van Jan Verheyen. De teller staat momenteel op 213.959 bezoekers na ruim twee weken bioscooprelease. Zot van A staat op een stevige nummer 2 van de nationale box-office (met 36 kopijen in Vlaanderen) en moet enkel nieuwkomer Despicable Me (met 123 kopijen in gans België) nipt laten voorgaan.

Adem van regisseur Hans Van Nuffel heeft inmiddels de kaap van 100.000 bezoekers gehaald en speelt nog steeds op 17 kopijen. De film maakt ook internationaal indruk. Zopas haalde de film zijn tiende festivalselectie binnen. Op 5 november wordt Adem in Canada gereleased.

Turquaze van de debuterende regisseur Kadir Balçi lost eveneens alle verwachtingen in. De film kende een bescheiden release, maar inmiddels gingen al ruim 35.000 mensen naar dit hartverwarmend en semi-autobiografisch familieverhaal van een Turkse familie in Gent kijken.

Sinds 3 augustus loopt tevens Sammy’s Avonturen in de bioscopen, de 3D-animatiefilm van de Belg Ben Stassen die eerder instond voor Fly Me To The Moon. Na drie maanden release, staat de film nog steeds geprogrammeerd in verschillende bioscopen. Er gingen inmiddels al 216.312 mensen naar de avonturen van het zeeschildpadje kijken.

Deze vier Vlaamse producties staan nog steeds in de bioscopen geprogrammeerd. Dit jaar verdeelt KFD nog drie Vlaamse langspeelfilms in de zalen: op 17 november wordt 22 Mei gereleased, de tweede film van Koen Mortier (Ex-Drummer). Smoorverliefd, openingsfilm van het Filmfestival van Gent van Hilde Van Mieghem komt op 8 december in de zalen. En het jeugdige publiek kijkt uit naar 15 december, want dan komt Mega Mindy & Het Zwarte Kristal in de zalen.

Bron: VAF