web analytics

Openingsavond Cinesud, filmplatform voor Limburg

Reacties zijn gesloten


Op donderdag 13 oktober aanstaande zal om 20.00 uur de eerste Cinesud bijeenkomst gehouden worden in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.  Neerlands Filmdoek bezoekers kunnen deze avond kosteloos bijwonen.

Cinesud is het platform voor Mediaprofessionals in het hart van de Euregio. De kerngedachte van Cinesud is samenwerking. Via bijeenkomsten en het online platform met persoonlijke profielen brengt Cinesud professionals in contact met elkaar en met interessante projecten. Voor meer informatie lees ons interview met Cinesud oprichter Elbe Stevens of kijk op: http://www.cinesud.nl/over-cinesud

Paul Ruven – schrijver, regisseur, producent en winnaar van 3 gouden kalveren – zal de avond openen. Vooruitlopend op de workshop die Ruven op 15 oktober geeft, spreekt hij op de openingsavond over het perfecte idee. Want iedere professionele film of tv-serie start met een perfect idee. Paul helpt je op weg.

Ook zal de bekende Nederlandse dramaturg Paul Bertram (vast commissielid van het Filmfonds) een korte inleiding geven op de cursus ‘scenarioschrijven’ die Cinesud later dit jaar organiseert. Centraal staat de vraag; welke eisen worden gesteld aan film- en tv-producties?

Na deze inleiding wordt de avond informeel voortgezet. Ambitieuze makers uit de regio kunnen elkaar ontmoeten en inspireren. Paul Ruven en Paul Bertram zullen ook aanwezig blijven om hun brede vakkennis te delen.

Op zaterdag 15 oktober biedt Paul Ruven apart de gelegenheid aan alle makers uit de regio om een idee voor een film of televisie bij hem te pitchen. Het beste idee zal vervolgens persoonlijk met Paul Ruven verder ontwikkeld worden.

Deze eerste bijeenkomst op donderdag 13 oktober kan bij wijze van kennismaking door lezers van Neerlands Filmdoek kosteloos worden bijgewoond. We verzoeken je echter vooraf aan te melden per email en aan te geven met hoeveel personen je komt, dit kan op het volgende adres: kasper@nlfilmdoek.nl