web analytics

Opnamen korte jeugdfilm ‘Salãm’ van start

Reacties zijn gesloten

Vandaag zijn de opnamen begonnen van de nieuwe Nederlandse jeugdfilm “Salãm”, geregisseerd door Johan Timmers in een coproductie van IJswater Films en de KRO jeugdtelevisie.

“Salãm” (25 minuten), vertelt het bijzondere verhaal van de 11-jarige hartsvrienden Ara en Mo die in een asielzoekerscentrum wonen en dromen van een gezamenlijke toekomst in Nederland. Plotseling verdwijnt Mo met zijn familie en gaat Ara met zijn beste vriendin op zoek naar hem.

Het oorspronkelijke en authentieke scenario is geschreven door debutante Floor Paul, die zelf ook heeft gewerkt met kinderen in een AZC.

Regisseur Johan Timmers, bekend van de bioscoopfilm Vreemd Bloed en de comedyseries Klein Holland enNieuwe Ouders, maakte eerder voor IJswater en de KRO ook de korte kinderfilm Dobli, die werd onderscheiden op het Chicago International Children’s Film Festival en winnaar was van de Prix Danube. Binnenkort start hij met de opnamen van de familiefilm Loenatik, de reünie.

“Salãm” is tot stand gekomen in het kader van ‘Nu of Nooit’, een project van Mediafonds, NPO en Z@pp. Onlangs werd de vorige Nu of Nooit productie van IJswater, De maan van Anouar bekroond met de TIFF Kids Jury Award op het Filmfestival van Toronto. Komend najaar zal “Salãm” te zien zijn op televisie bij de KRO.