web analytics

Opnamen 'LIJN 32' in volle gang

Reacties zijn gesloten

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de opnamen van de nieuwe dramaserie van de KRO/NCRV ‘LIJN 32’. Aan de hand van de levens van een aantal buspassagiers legt de serie van regisseur Maarten Treurniet vooroordelen en sluimerende gevoelens van onbehagen bloot. De omroepen en makers willen met LIJN 32 een spannende dramaserie maken die de toenemende intolerantie en onverschilligheid in onze samenleving aan de kaak stelt.

LIJN 32 gaat over de huidige verdeeldheid en vooroordelen tussen groepen in onze samenleving, gevoed door de politiek, de media en niet in de laatste plaats ons eigen gedrag. Het verhaal schetst zes weken uit het leven van een aantal mensen die een dwarsdoorsnede vormen van de maatschappij. Het enige dat hen bindt, is het feit dat ze allen passagier zijn van een stadsbus, lijn 32, die ontploft wanneer ze langs een rechtbank rijden. Op dat moment getuigt daar een extreem rechtse politicus. Terroristische aanslag of een noodlottig ongeluk? Gedurende de serie volgen we de levens, leren we de passagiers kennen en blijkt hoe de werkelijkheid in elkaar zit.

LIJN 32 is geschreven door Karen van Holst Pellekaan, Marnie Blok en Maarten Lebens. De hoofdrol wordt gespeeld door Waldemar Torenstra (Bride Flight). Ook Annemarie Prins (Annie M.G.) en Peter Blok (Evelien) spelen mee. Behalve grote rollen zijn er ook gastrollen voor bekende acteurs als Anneke Blok, Eva Duijvestein, Gijs Scholten van Aschat, Hans Kesting, Jeroen Spitzenberger, Kim Pieters en Teun Kuilboer.

De opnames voor LIJN 32 duren nog tot eind september. Uitzending is in het najaar van 2011 op Nederland 2.

Reacties zijn gesloten.