web analytics

Opnamen ‘Matterhorn’ van start

Reacties zijn gesloten

De opnamen voor de telefilm Matterhorn van Diederik Ebbinge (Gewoon Hans) gaan morgen van start in de Prosperpolder, zo meldt het PZC vandaag. De gemeente ligt in de Belgische gemeente Beveren. Ebbinge kent de omgeving nog uit zijn jeugd.

Er worden opnamen gemaakt in de Sint-Engelbertusstraat in de polder, in het jeugdcentrum en de kerk en in een paar woningen in Prosperdorp. Tegenover Nieuwsblad.be laat Ebbinge weten: ‘Ik zocht voor de film een dorpje waar de tijd was blijven stilstaan en in gedachten had ik voor ogen hoe dat er uit moest zien. Samen met mijn cameraman heb ik heel Zeeuws-Vlaanderen afgedweild, maar we vonden niks dat ons kon bekoren. Tot we toevallig over de grens in de Sint-Engelbertusstraat in Prosperpolder terechtkwamen. En ik wist meteen: dit is het.’

Matterhorn is een tragikomische vertelling over weduwnaar Fred, die na de dood van zijn vrouw een saai leven leidt. Dan sluit hij vriendschap met zwerver Leo. Het contact met Leo doet Fred helemaal opbloeien. De hoofdrollen worden gespeeld door Rene van ’t Hof (Flodder, Donna Donna!) en Ton Kas (Vox Populi, Plan C).

De film word in het voorjaar van 2013 uitgezonden door de VPRO.