web analytics

Opnamen ‘Silent City’ in volle gang

Reacties zijn gesloten

Vandaag gaan de opnames van de tweede speelfilm van  Threes Anna, Silent city, van start. Threes Anna bewerkte haar roman Silent City tot een filmscenario. Zij neemt ook zelf de regie voor haar rekening. In 2007 maakte Threes Anna haar regiedebuut met de film The bird can’t fly.

Silent city gaat over een jonge Westerse vrouw, Rosa, die zich staande probeert te houden in de Oosterse wereld. Voor de hoofdrol is Laurence Roothooft gecast. De jonge actrice studeerde afgelopen zomer af aan de toneelacademie in Maastricht. Met de rol van Rosa maakt zij haar filmdebuut. Behalve Laurence bestaat de internationale cast merendeels uit Japanners en enkele Finnen. De opnames van Silent city vinden plaats in Tokyo en in Luxemburg.

Rosa, een jonge Westerse vrouw slaagt erin stage te mogen lopen bij een wereldberoemde meesterkok, die in Tokyo een gelauwerd visrestaurant beheert. Uiteraard hoopt zij zich de “geheimen” van de meester eigen te kunnen maken. Zij wordt echter niet in de kookkeuken zelf geplaatst, maar in een ruimte waar de vis wordt schoongemaakt en waar ze helemaal op zichzelf wordt teruggeworpen. Wekenlang snijdt ze zwijgend dode vissen van hun graat, want zolang ze zich de taal noch het denken van haar leermeester eigen maakt, kan ze hem slechts imiteren. Als ze besluit om in de avonduren wat te gaan bijverdienen, beginnen het gebrek aan communicatie, de onzekere positie in de keuken en de innerlijk gevoerde gesprekken haar parten te spelen.

Silent city wordt geproduceerd door Hanneke Niens & Hans de Wolf van KeyFilm in coproductie met Samsa Film, Skyline Entertainment en AVRO. Keyfilm produceerde eerder o.a. de speelfilm Richting west, die vorig jaar op het Nederlands Film Festival in première ging. Dit jaar draaien er vijf producties van KeyFilm in competitie op het Nederlands Film Festival, waaronder de dansfilm Coup de grace. Deze film beleefde gisteren haar wereldpremière op het filmfestival.

Silent city is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, CoBO Fonds en Film Fund Luxembourg. De distributie in de Benelux is in handen van A-Film Distribution. Silent City is vanaf najaar 2012 in de bioscoop te zien.

Wil je tijdens de opnames op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg live de “making of” door Threes Anna op twitter: @threesanna

Bron: A-Film