web analytics

Opnamen ‘Supernova’ van start

Reacties zijn gesloten

Deze week gaan de opnames van de speelfilm Supernova van start. De film wordt geregisseerd door Tamar van den Dop (Blind), die tevens het scenario schreef én de rol van Ma zal vertolken. Eerder werd bekend gemaakt dat Gaite Jansen (170 HZ, Schemer) de rol van Meis zal spelen. Met Bob Schwarze (Sint, TBS) als Pa, Helga Boettiger als oma, David Schütter alsBoris en Elise van ’t Laar als Sue is de cast hiermee compleet.

Supernova vertelt het verhaal van de jonge Meis, die met haar ouders en haar oma in de bocht van de weg woont. Zij droomt van een groot en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. De film gaat over een meisje en haar zoektocht naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.

De film is gebaseerd op de Vlaamse roman ‘Mijn vader zegt dat wij levens redden’ van Do van Ranst, winnaar van Vlaamse- en Duitse Jeugdliteratuurprijzen.

Supernova wordt vanaf half augustus tot half september 2012 opgenomen, geheel op locatie in Noord-Duitsland. Speciaal voor de opnames is een volledig huis gebouwd. (zie foto in de bijlage). Het verloop van de opnames is te volgen via de Facebookpagina van de film: https://www.facebook.com/supernovadefilm

De film wordt geproduceerd door Revolver Media in coproductie met IJswater Films, het Duitse Coin Film en het Belgische Epidemic en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Rotterdam Media Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds, Filmförderung Hamburg Schleswig- Holstein en het Duitse Nordmedia fonds.

Wild Bunch zal Supernova medio 2013 uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.