web analytics

Opnames ‘Bobby en de Geestenjagers’ gestart

Reacties zijn gesloten

Vorige week (23 juli) zijn de opnames voor de nieuwe familiefilm van regisseur Martin Lagestee, Bobby en de Geestenjagers, van start gegaan op de unieke locatie waar de film zich afspeelt, het stoomschip Rotterdam.

Het is de eerste keer dat er een complete speelfilm aan boord van dit onlangs gerestaureerde schip opgenomen gaat worden. Het SS Rotterdam kwam in 1959 bij de Holland-Amerika Lijn in de vaart als grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd. Zij behoort tot de meest succesvolle schepen die de wereldzeeën hebben bevaren. Tegenwoordig ligt het imposante vaartuig verankert in de Maashaven van Rotterdam, waar het als luxe hotel fungeert.

“Het is eigenlijk raar dat er niet eerder een film aan boord van het schip is opgenomen”, meldt Martin Lagestee in De Telegraaf. “Een decor als dit kan niemand bouwen. Alle zalen ademen tot in detail de sfeer van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.”

Bobby en de Geestenjagers gaat over het 13-jarige meisje Sanne, wiens vader een opdracht krijgt om geesten te verjagen op het SS Rotterdam. Wanneer Sanne met hem meegaat naar het schip, ontmoet zij daar de jonge geest Bobby. Deze ontmoeting zet een reeks van spannende gebeurtenissen in gang.

De hoofdrollen worden gespeeld door Nils Verkooijen en Hanna Obbeek, die eerder samen te zien waren in de succesvolle boekverfilming Achtste-groepers huilen niet. Verder zullen Max van der Burg (New Kids Nitro) en Lotte Heijtenis (Zot van A.) Sanne’s ouders spelenen ook Eva van der Gucht, Dimme Treurniet, Joke Tjalsma en Diana Dobbelman hebben belangrijke rollen in de film.

Bobby en de Geestenjagers zal vanaf woensdag 13 februari 2013 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.