web analytics

Opnames 'Oom Henk, een Misdaadkomedie' van start

Reacties zijn gesloten

De opnames van Oom Henk, een Misdaadkomedie zijn gestart. Een komedie over zelfverrijking en opportunisme in het criminele circuit en de bejaardenzorg. Tobias Nierop, Hans Kesting en Sallie Harmsen spelen de hoofdrollen in de Telefilm van regisseur Elbert van Strien, scenarist Bert Bouma, producent Stetz Film en de VPRO.

Student Koen redt zich uit een bedreigende situatie door te beweren dat topcrimineel Henk de Koning zijn oom is. Hij raakt alleen maar dieper in de problemen als ‘oom Henk’, die het enorm leuk blijkt te vinden om een neef te hebben, enkele dagen later bij hem voor de deur staat. Als tegenprestatie heeft hij ‘een klusje’ voor Koen dat hij natuurlijk onmogelijk kan afslaan. Hij moet een dementerende crimineel de bergplaats van twaalf miljoen euro ontfutselen. Nee, van oom Henk is-ie niet zomaar af.

Koen wordt gedwongen in de bejaardenzorg te gaan werken en maakt kennis met schrijnende situaties in de hedendaagse bejaardenzorg. Oom Henk, een misdaadkomedie refereert daarnaast aan vele herkenbare situaties uit de Nederlandse misdaadgeschiedenis zoals intimiderende achterbankgesprekken, het ‘Holleeder & Endstra’ bankje, lijken in cementvaten en diverse ontvoeringszaken.

De hoofdrolspelers in Oom Henk, een misdaadkomedie zijn Tobias Nierop (Hotnews), Hans Kesting (Karakter), Bert Luppes (Zwartboek) en Sallie Harmsen (Loft). Belangrijke bijrollen zijn voor Hajo Bruins (Penoza), Raymonde de Kuyper (Ja Zuster, Nee Zuster), Truus Dekker (Turks Fruit), Romana Vrede (TBS), Theo Pont (De Lift) en meervoudig wereldkampioen kickboxen Peter Aerts.

De regisseur is Elbert van Strien (Zwart Water), het scenario werd geschreven door Bert Bouma (Bloedbroeders). De producenten zijn Joram Willink (Shouf Shouf Habibi), Piet-Harm Sterk en Jan-Willem Wirtz van Stetz Film (Sekjoeritie). De VPRO zendt de Telefilm medio volgend jaar uit.