web analytics

'Oud België' genomineerd voor Rose d’Or

Reacties zijn gesloten

De Eén-reeks Oud België is genomineerd voor de prestigieuze Rose d’Or, de belangrijkste Europese onderscheiding in de televisiewereld. De fictiereeks over de teloorgang van de revuetheaters in de jaren zeventig dingt mee naar de overwinning in de categorie Drama & miniserie. Eerder sleepte Oud België ook al drie nominaties in de wacht voor het televisiefestival van Monte Carlo.

Na lovende commentaren in eigen land en nominaties voor het televisiefestival van Monte Carlo komt er opnieuw internationale erkenning voor de Vlaamse fictiereeks Oud België. De reeks, die werd gemaakt door Eyeworks Film & TV Drama en Elisabeth NV in samenwerking met het Vlaams Audiovisueel Fonds, is genomineerd voor een Rose d’Or, een van de belangrijkste prijzen uit de sector. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 22 september.

Eerder sleepte Oud België ook al nominaties in de wacht voor het televisiefestival van Monte Carlo. De reeks is voor maar liefst drie prijzen genomineerd: die voor Beste miniserie, die vorig jaar werd gewonnen door Van vlees en bloed, voor Beste acteur (Peter Van den Begin) en Beste actrice (Viviane De Muynck) van een miniserie.

Het Rose d’Or-festival is een van de belangrijkste evenementen in de internationale televisiewereld. Het festival vond voor het eerst plaats in 1961 in Montreux en wordt sinds 2004 georganiseerd in het Zwitserse Luzern. Met meer dan veertig deelnemende landen is het een ontmoetingsplaats voor tal van televisiemakers. Het festival heeft als doel originaliteit, kwaliteit en creativiteit in televisie en nieuwe media te belonen en te stimuleren. Dit jaar wordt het festival voor de vijftigste keer georganiseerd.

Bron: één.be