web analytics

‘Ouwehoeren’ over 20.000-grens

Reacties zijn gesloten

De documentaire Ouwehoeren blijft een succes in de Nederlandse bioscopen. Inmiddels zagen meer dan 20.000 mensen de film van Rob Schröder en Gabrielle Provaas. Voor een documentaire is dit een bijzonder hoog aantal.

Eind december kreeg Ouwehoeren de Kristallen Film overhandigd namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds, voor het behalen van 10.000 bezoekers.

Tevens is de film geselecteerd voor een aantal internationale festivals waaronder: HotDocs in Canada, Rome Independent Film Festival in Italië, IndieLisboa in Portugal en het New Horizons International Film Festival in Polen. Ouwehoeren draait nog op diverse plekken in Nederland.

Niemand kan ons beter inwijden in de intrigerende wereld van de betaalde liefde, dan de tweelingzussen Louise en Martine. Al ruim 50 jaar zijn zij bekende gezichten op de Amsterdamse wallen. ‘Ouwehoeren’ is een film over het leven van deze twee opmerkelijke vrouwen en laat zien wat gewoonlijk achter de gesloten gordijnen van het vak verborgen blijft.