web analytics

‘Overspel’, ‘Kauwboy’ en ‘Lang zal ze Leven’ winnen Zilveren Krulstaart

Reacties zijn gesloten

Tijdens het Filmfestival in Utrecht zijn op 28 september de Zilveren Krulstaarten voor het beste scenario, seizoen 2011-201, uitgereikt tijdens het Scenaristendiner, na afloop van de Dag van het Scenario. De Zilveren Krulstaart, een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers, is de enige vakprijs voor scenario; de winnaars worden gekozen door collega-scenarioschrijvers. Begonnen als geuzenprijs in 2001, is de Zilveren Krulstaart uitgegroeid tot een serieuze prijs in de film- en televisiesector.

De Zilveren Krulstaart in de categorie TV-Serie ging naar Frank Ketelaar en Robert Kievit voor de veel bekeken televisieserie OVERSPEL. Eerder ontving Ketelaar een Krulstaart voor DE BAND (2004/2005) en VUURZEE (2005/2006).

In de categorie Kort werd de Zilveren Krulstaart uitgereikt aan Nynke de Jong voor het scenario van de One Night Stand LANG ZAL ZE LEVEN.

Jolein Laarman en Boudewijn Koole ontvingen de Zilveren Krulstaart in de categorie Film voor het scenario van KAUWBOY, de internationaal reeds veelbekroonde speelfilm, tevens de Nederlandse inzending voor de Oscar.

De Krulstaarten zijn uitgereikt door de directeur van het Nederlands Film Festival, Willemien van Aalst, door de winnaar van de Zilveren Krulstaart 2010-2011, Robert Alberdingk Thijm en door de voorzitter van het Netwerk Scenarioschrijvers, Jean van de Velde.

De Dag van het Scenario en de uitreiking van de Zilveren Krulstaarten worden georganiseerd door het Netwerk Scenarioschrijvers.