web analytics

'Parradox' beleeft Surinaamse première

Reacties zijn gesloten

Parradox, de documentaire van regisseur In-Soo Radstake (Made in Korea) over het bewogen leven van de legendarische Surinaams-Nederlandse filmmaker  Pim de La Parra is vandaag feestelijk in première gegaan in The Back Lot Multiplex te Paramaribo- Suriname. Filmpionier Pim de la Parra, regisseur en producent In-Soo Radstake en producent San Fu Maltha waren bij de première aanwezig.

Parradox is een ontroerende en meeslepende documentaire over de ‘rise, fall and ressurection’ van Pim de la Parra. Gedreven door films, ego, vrouwen en geld, viert De la Parra het leven terwijl hij tientallen films regisseerde en produceerde. Regisseur In-Soo Radstake kijkt met respect en kritische nieuwsgierigheid naar een icoon van de Nederlandse film en schildert tegelijk een lang verwacht portret van een van de kleurrijkste filmmakers van Nederland. Acteurs, producenten, regisseurs en familieleden geven in de film hun ongezouten mening over enfant terrible Pim de la Parra. Willeke van Ammelrooy, Frans Bromet, Kitty Courbois, Paul Verhoeven, Erik de Bruyn, Thom Hoffman, Sylvia Kristel, Kenneth Herdigein, Hugo Metsers sr., Paul Ruven, Nouchka van Brakel, Liz Snoyink en Frans Weisz zijn enkele gezichten die in de documentaire verschijnen.

Parradox is in Nederland in première gegaan tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam, waar de film tevens een nominatie kreeg voor Beste Nederlandse Documentaire.

De La Parra is nog altijd een inspiratiebron voor velen. Hij produceerde en regisseerde talloze films (o.a. Blue Movie, Wan Pipel,) waarvan hij een groot deel maakte met zijn partner Wim Verstappen. Hij werkte samen met de Amerikaanse topregisseur Martin Scorsese, de bekende componist Bernard Herrmann, de Argentijnse Director of Photography Alejandro Agresti en vele anderen. In 1991 ontving De la Parra op het Nederlands Filmfestival de Speciale Juryprijs voor zijn gehele oeuvre en in 2008 kreeg hij de Gouden Kalf-speld als erkenning voor zijn pionierswerk voor de Nederlandse en Surinaamse film.

Informatie over de film: http://www.parradox.nl/